| |

AMARULA + WIN

Amarula is een Zuid-Afrikaanse en romige likeur, waarmee ik drie jaar jaar geleden kennis maakte. Onlangs hebben ze een drietal nieuwe, heerlijke smaken toegevoegd, die ik van de lieve Kisten en Kim @MissPublicity ontving. De drank wordt gemaakt met de vrucht van de marulaboom en heeft een volle smaak en structuur. Je drinkt het puur, met ijs, maakt er een cocktail van of mixt het bijvoorbeeld met koffie. Wij konden niet kiezen en zijn benieuwd voor welke nieuwe smaak jij gaat, want ik mag een fles naar keuze weggeven. Maar het mooiste is denk ik wel het verhaal, de passie en missie achter dit merk, dus lees je even mee?

Amarula
De Zuid-Afrikaanse roots van Amarula zijn te vinden aan de rand van het bekende Krugerpark. Daar vind je de marulaboom, waarvan de eivormige vruchten worden gebruikt in de likeur en waar de olifanten gek op zijn. Leuk om te weten dat Amarula ook wel dronken olifantenlikeur genoemd wordt, de boom wel 2000 jaar oud kan worden en een olifant kan het rijpe fruit al op 10 km afstand ruiken. De zoete Marula vrucht, rijpt van januari tot maart en bevat 4 keer meer vitamine C dan een sinaasappel, is zo groot als een noot die is gevuld met eetbare pitten. De vruchten bevatten 4 keer meer vitamine C dan een sinaasappel en de eiwitrijke olie uit de pitten wordt ook in crèmes gebruikt. De olifanten zijn het symbool van Amarula en worden net als de marulabomen beschermd door de Zuid-Afrikaanse wet. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het Afrikaanse erfgoed. Amarula heeft een eigen Trust, waarmee de Afrikaanse olifant in verschillende landen wordt beschermd. Duurzame milieu- en educatieve projecten zorgen ervoor dat zij elkaar nog lang onder de marulabomen kunnen ontmoeten. Een deel van de opbrengst van de likeurs gaat naar dit fonds.

De Afrikaanse olifant
Amarula is in 1989 ontstaan in Zuid-Afrika. Door de associatie met de Marulaboom en de olifanten, staan de olifanten symbool voor dit drankje. Deze olifanten zie je dan ook terug op het etiket van de fles. Helaas zijn er nog minder dan 400.000 Afrikaanse olifanten over en de verwachting is als de stroperij en gebrek aan leefruimte zo doorgaat de populatie in 2030 uitgestorven zal zijn. En daar moeten we niet aan denken toch? Amarula investeert in meerdere acties waarover je via deze link veel meer kunt lezen. En natuurlijk helpt een fles Amarula kopen ook. Maar Amarula doet meer. Een deel van de opbrengst van de likeur gaat namelijk direct naar Amarula Trust, dat lokale projecten initieert en financiert. Zo werken kansarme vrouwen aan het vlechten van de gekleurde koordjes die de hals van elke fles sieren. Van het geld dat ze verdienen, kunnen ze hun kinderen naar school sturen en ze elke dag een goede maaltijd bieden. Ook ondersteunt het fonds het bouwen van scholen en klinieken, de aanleg van infrastructuur en waterputten. En werkt zij mee aan de uitgifte van maaltijden en kleding voor de lokale bevolking.

Raspberry Chocolate Baobab
In de Raspberry Chocolate Baobab proef je de vertrouwde smaak van Amarula, gemixt met framboos, chocolade en een vleugje baobabfruit. Jaren geleden at ik in Bellagio in Vegas (je weet wel met die schitterende fonteinen) de lekkerste sushi en als dessert de meest devine chocoladetaart met frambozen, waar ik nog wel eens over droom. Heb zelfs nog gemaild voor het recept, maar helaas nooit ontvangen. Dus al jullie suggesties zijn meer dan welkom 😉  Het leek Dylan een goede combi met het makkelijke maar heerlijke bananenbrood mét choco en framboos die ik maakte met ingrediënten die ik in huis had (recept hieronder) en ja daar had hij gelijk in.

Ethiopian Coffee
Aan de Ethiopian Coffee zijn aan het marulafruit ethiopische koffiebonen toegevoegd en vormen samen een goede match. Deze nieuwe variant van de likeur heeft een subtiele mokka- en chocoladesmaak, die je goed proeft wanneer je de Amarula gekoeld drinkt met ijs. Een scheutje aan warme choco met marshmallows is mijn heerlijke tip. De smaak van de donkerbruine Amarula Ethiopian Coffee doet zelfs denken aan een romige toffee.

Amarula Vegan Cream
De nieuwste, romige -ja echt, deze is plantaardig, maar ook heerlijk romig met een fruitige smaak-  Amarula Vegan Cream likeur komt tegemoet aan de toegenomen vraag naar vegan producten. Je proeft nog steeds de herkenbare smaak van het marulafruit, die de basis vormt voor alle likeuren van Amarula. Daarnaast heeft de veganistische likeur een exotische ‘touch’ gekregen door de toevoeging van kokosnoot, karamel en vanille. Bovendien bevat het geen kleur- en smaakstoffen en is de Amarula Vegan geheel glutenvrij en ook geschikt als je een lactose intolerantie hebt.

Zoals je vast op social voorbij hebt zien komen, is hier het recept voor het heerlijke en makkelijke bananenbrood:
Dit heb je nodig
4 rijpe bananen
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren
4 el honing
2 el kokosolie
50 gr pure chocolade
225 gr (bakje) frambozen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de bananen. Doe de bananen, bakmeel, eieren en honing samen in een kom.
Smelt de kokosolie (magnetron) en doe dit er ook bij.
Alle mixen totdat er een glad beslag ontstaat.
Hak de pure chocolade in grove stukken. Meng drie kwart van de chocolade samen met 3 kwart frambozen door het beslag heen.
Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
‘Strooi’ de rest van de chocolade en frambozen over het bananenbrood heen.
Bak het geheel in 45 minuten gaar in de oven.
Laat de cake afkoelen, schenk een glaasje Amarula in en enjoy.

WIN WIN WIN
Je maakt heel simpel kans op één van de drie heerlijke, nieuwe Amarula (vanaf €16,50) smaken door hieronder voor donderdagochtend aan te geven op welke smaak jij kans wilt maken:
Raspberry Chocolate, Ethiopian Coffe of Vegan Cream. Donderdag 24 maart lees je hieronder of je hebt gewonnen.

Gefeliciteerd Sabine Nieman. Stuur je even een mail naar info@marvelousz.com met je gegevens.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *