PUUR PASTA

Voor de liefhebbers van Italiaans eten ís er toch een fijn kookboek uitgebracht, mamma mia!! Restaurateur, auteur, food ondernemer én umami*-expert Laura Santtini schreef het boek Puur Pasta waarin ze maar liefst zeventig pastagerechten, zowel traditioneel als gemoderniseerd en met spannende variaties op bekende gerechten, met haar lezers deelt. Elk recept is helder beschreven, makkelijk te maken en voorzien van prachtige foto’s waarvan het water je werkelijk in de mond loopt. Als je na het doorbladeren van dit boek geen zin hebt gekregen in Italiaans eten, weet ik het ook niet meer. Mangiare!

Pasta met klassiek gebruinde boter met salie
Uiteraard zocht ik meteen een lekker recept uit om met jullie te delen en omdat ik al regelmatig pasta met rode saus, pasta pesto, pasta carbonara en lasagne maak, viel mijn oog op een recept dat ik zelf altijd al eens heb willen proberen maar nooit eerder heb gemaakt: pasta met klassiek gebruinde boter met salie. (Yummie!).

Buon appetito!

Santini Belgravia
Het gerecht is super eenvoudig te bereiden, smaakt heerlijk en ik kan niet wachten om een volgend recept uit dit prachtige boek te maken. (En mijn gezin ook niet!). Laura haalde de inspiratie voor Puur Pasta o.a. uit het bekende Londense familierestaurant Santini Belgravia, dat in 1984 door haar ouders werd geopend en waarvan wordt beweerd dat het Frank Sinatra’s lievelingsrestaurant was. Een restaurant waarvan Laura inmiddels zelf eigenaresse is en waar eten wordt geserveerd zoals ‘di mama’ het maakte; tijdloos Italiaans. En zeg nu zelf, if it’s good enough for Frank Sinatra, it’s good enough for us. Toch?

Umami
Umami is een van oorsprong Japans woord dat ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent. Het is een van de vijf basissmaken, samen met zout, zoet, zuur en bitter. Laura Santtini introduceerde een aantal jaren geleden een complete lijn van kruiden en sauzen, waaronder haar umami-producten Taste #5, om haar gerechten nog smaakvoller te maken. Helaas alleen te koop in de UK (onder meer bij Harrods en Sainsbury’s) dus mocht je naar Engeland gaan, vergeet dan niet om zo’n heerlijk umami-product te scoren.

Puur Pasta kopen
Het boek Puur Pasta is in Nederland uitgebracht door Edicola Publishing en voor €25 verkrijgbaar via o.a. Bol.com. Op de website van Laura vind je nog heel veel meer recepten maar ook informatie over haar eerder verschenen boeken en over restaurant Santini Belgravia.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *