|

COOKART + WIN

Tijdens een heerlijke lunch, vorige week, in het moderne INK hotel in Amsterdam maakten wij (vriendinnetje M was gezellig mee) kennis met Cookart, De kunst van het eten. Jennifer Foster en Lianne Koster (rijmt ook lekker 😉 ) vertelden ons tijdens de lekkerste hapjes en drankjes – dié ijsklontjes met basilicum en granaatappelpitjes! – dat ze Cookart hebben gemaakt om volwassenen en kinderen een andere kijk op eten te geven. Want wie wil er nu niet mooi eten?

 

Kom jij qua eetinspiratie vaak niet verder dan aardappelen, vlees en groenten? Ziet jouw gedekte tafel er vooral praktisch uit? Of worden je kinderen de standaard zandkoekjes bakken een beetje zat? Bij Cookart draait het om smullen & schoonheid, kunst & koken, smaak & sfeer. Want rijst hoeft niet alleen maar wit te zijn en bloemen zijn niet alleen om naar te kijken. Wat dacht je van paarse aardappelpuree, chocoladeworst, kruidentuintjes, smoothies, tropicaantjes, aardappelbloemen, groene crêpe en andere heerlijke hartige snacks, tussendoortjes, kleurrijke zoetigheden en bijzondere hoofdgerechten. Natuurlijk hoort het stylen van de tafel, zoals die geweldige ananasvaas, er ook bij.

Cookart wil laten zien dat je zoveel meer met eten kunt. De passie voor lekker eten van Jennifer en Lianne en om iets moois te maken is het begin van dit boek geweest. Ze werken beiden in de designsector en dat kan je ook echt zien aan die geweldige foto’s in het boek, die ze zelf hebben gemaakt. Dat de recepten makkelijk zijn, je er geen moeilijke apparatuur voor nodig hebt – ‘we zijn zelf ook geen chefkoks’ – maar wel heel lekker is natuurlijk ook prettig 🙂 Tijdens de lunch zag ik dat de recepten bijna allemaal (behalve 2) geen vlees bevatten. Bij navraag bleek dat Jennifer en Lianne dat geheel onbewust hebben gedaan, leuk dat ze ook zo groen bezig zijn.

Lianne vertelt dat ze het eten ook tijdens events hebben getest. Blauwe sushi en blauw brood werd niet aangeraakt, maar het roze gekleurde eten was snel op. Daaruit blijkt wel dat wij een associatie met kleur hebben en dat eten een beleving is. Er waren een paar lollies die het boek niet hebben gehaald, omdat ze steeds mislukten en er geen mooie foto van gemaakt kon worden. Met Cookart willen ze inspireren, het boek is daarom verdeeld in de hoofdstukken: Eet, Snoep, Snack, Drink & Maak! En dan hebben de twee leuke meiden ook nog eens een fijne website: Studio Cookart waar je o.a. meer inspiratie, de free generations kaarten met knipoog en de handige Italiaanse Silikomart kookspullen kunt vinden.

WIN WIN WIN!
Ik mag gewoon zo’n heerlijk Cookart, de kunst van het koken boek weggeven. Kan jij wel wat kookinspiratie gebruiken? Geef dat dan hieronder of op Facebook even aan. Doe mee of koop/bestel het boek bij de boekhandel (€ 24,95), een echte aanrader, want alleen al voor die cover wil je het toch al in je keuken hebben staan?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Heb last van een herfstdip & krijg graag uit naar een lekkere eet-tip. Daar zullen er vast genoeg van zitten in dit boek. Leuk om uit te koken als mijn moeder langskomt op bezoek! Maar ook gewoon op een doordeweekse dag, wanneer ik iets lekkers eten mag ?

 2. Ik heb al lange tijd last van depressie en verdriet.
  Het maken van lekkere gerechten is iets waar ik wel erg van geniet!
  Dus lijkt het me geweldig fijn,
  Mocht ik 1 van de gelukkige zijn.
  De keuken in te duiken met dit famtastische boek.
  Boordevol kunstige recepten die ik zoek.
  Want gelukkig zijn wil toch iedereen.
  En bijzonder eten houd je op de been!

 3. Koken is mijn lust en mijn leven, ga door alles heen met een pollepel in mijn hand. Inspiratie opdoen een must en dit kookboek ziet eruit om op te eten!! Dirf ik hardop te dromen?

 4. Het is een kunst om mij uit de keuken te houden, maar met dit heerlijke boek ga ik graag lekker op de bank zitten lezen. Om vervolgens opgefrist en boordevol inspiratie mijn schortje weer om te doen en mijn familie van smakelijke gerechten te voorzien.

 5. Ik vind het ontzettend leuk om te koken maar soms heb ik simpelweg geen inspiratie meer. Hoop met dit boek hier verandering in te kunnen brengen.
  Kortom, ik maak graag kans.

 6. Wat een feestje lijkt me dit boek, echt een plaatje om te zien. Ook ik kan wel wat inspiratie gebruiken om eens “wat anders dan anders” te maken.

 7. Lekker eten en het ziet er ook nog goed uit?? Deze keukenprinses met twee linkerhanden is benieuwd of zij eindelijk iets op tafel kan zetten met dit boek waarbij iedereen vrolijk opkijkt. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *