LEON’S POSH POACHED EGG POT WITH SALMON & AVOCADO

Tijdens een tripje naar Londen, maakten Mariska en ik kennis met Leon; een restaurantketen voor ‘healthy fastfood’. We aten daar o.a. de ‘posh poached egg pot with salmon & avocado’. Zó lekker en gezond én supersimpel om te maken.

Leon verkoopt kookboeken en kleine receptenboekjes met daarin al hun recepten, en uiteraard kochten we ter plaatse het ‘Breakfast & Brunch’ boekje met daarin o.a. het recept voor hét perfecte gepocheerde eitje. Graag deel ik met jullie het recept waarmee mijn Leon verslaving begon:

Posh poached egg pot with salmon & avocado
Wat heb je nodig (1p)
1 kakelvers ei (+ 1 theelepel zout, 1 eetlepel witte wijn azijn en evt een kom ijskoud water)
1/2 avocado
Gerookte zalm
Zwarte peper

Zo maak je het
Pocheren is een techniek om een ei zonder schaal te koken. Het ei pocheer je in een diepe pan kokend water. Voeg het zout en de azijn toe zodat het eiwit snel stolt. Maak vervolgens met een lepel/spatel een draaikolk in het water. Pas hierna voeg je het ei toe. Om gepocheerde eieren te maken breek je het ei en laat je dit langzaam in de draaikolk zakken. Het ei zakt naar de bodem en zal na ongeveer een minuut omhoog drijven. Voor een zacht gepocheerd ei (meest wenselijk voor het Leon recept) laat je het ei twee à drie minuten in het water, voor wat harder langer. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Wanneer je het ei niet meteen gaat eten, leg je het in een kom met ijskoud water om te voorkomen dat het ei verder kookt.

Leg het gepocheerde ei in je leukste/mooiste soufflépotje, daar bovenop een halve avocado in plakjes gesneden en daar weer bovenop gerookte zalm (naar smaak maar wel in verhouding met de andere ingrediënten). Afmaken met versgemalen zwarte peper en smullen maar.

Tip: is pocheren je teveel ‘gedoe’, gebruik dan gewoon een zachtgekookt ei.

41Pbq2tzBhL._SX374_BO1,204,203,200_

By: Patti 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *