SMYLE

Iedereen poetst zijn tanden met tandpasta om zijn gebit gezond te houden. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat de tubes en meeste tandenborstels van plastic worden gemaakt en er zelfs plastic in je tandpasta zit? Smyle zorgt ervoor dat ons tandenpoetsen anders gaat worden én er honderdduizenden plastic tandpasta tubes minder nodig zijn.

Het nieuwe tandenpoetsen
“Met deze nieuwe methode bespaar je niet alleen plastic tubes, maar ook water voor de productie van tandpasta”, aldus Smyle oprichter Almar Fernhout. “Smyle wordt in Nederland gemaakt en is daarmee ook nog eens een lokaal product. We werken samen met het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam dat als onafhankelijk onderzoeksinstituut de tabletten doortest. Daarnaast is Smyle goedgekeurd door de Plastic Soup Foundation die zich inzet voor het terugdringen van (micro)plastics in de oceanen.”

De Brush mints ruiken en smaken heerlijk fris naar munt. Het is anders, maar went zo: je neemt er eentje in je mond, kauwt er even op, maakt je tandenborstel nat (kraan natuurlijk dicht) en poetsen maar. Het mintje schuimt door de toevoeging van kokosextract, je mond krijgt een frisse muntsmaak en je tanden en tandvlees worden grondig gereinigd. De Brush Mints, met (de ‘blauwe’ Smyle) of zonder fluor (de ‘witte’ Smyle), zijn verpakt in een composteerbaar kartonnen doosje. Je kunt de Mints ook bewaren in het schattige glazen flesje -staat heel leuk op je wastafel en is makkelijk mee te nemen- dat je eindeloos kunt hervullen. Smyle is dus een natuurlijke, vegan tandverzorging met o.a. xylitol, aloë vera, eucalyptus, calcium carbonate, sodium bicarbonate en vitamine C. Maar 100% vrij van microplastics, kunstmatige toevoegingen zoals SLS (Sodium Lauryl Sulfaat) en allergenen. Daarnaast is een tandenborstel van afbreekbaar bamboo en nylon ook duurzamer, werd door MVPR werd meegestuurd, dan één van plastic, maar kan zelf niet zonder mijn elektrische…

CRUSH tussen je tanden
BRUSH met een natte tandenborstel
Spoelen en SMYLE!

Je kunt heel makkelijk een abonnement nemen of los bestellen (vanaf € 5,99 per maand) en alles wordt gratis en CO2-neutraal thuisbezorgd. Smyle is ook verkrijgbaar bij winkels als de Vitaminstore en Organic Food For You.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *