MUSICAL AWARDS NOMINATIELUNCH 2015

Afgelopen woensdag vond in het VondelCS de Musical Awards Nominatielunch 2015 plaats en wij waren natuurlijk daarbij. De Stichting Musical Awards is in het voorjaar van 2000 opgericht op initiatief van Joop van den Ende om de bijzondere prestaties van uitvoerende kunstenaars in musicalproducties te eren met een speciale musicalprijs. Op 7 januari 2015 vindt in het Beatrixtheater, na een jaar afwezigheid, gelukkig weer de uitreiking plaats van deze Musical Awards tijdens een groots gala. De Musical Awards worden op NPO 1 live uitgezonden.

MA

De meesten van de 60 genomineerden waren tijdens de perslunch aanwezig en wij konden het niet nalaten om een aantal genomineerden een paar vragen te stellen.

3

Simone Kleinsma (genomineerd voor ‘vrouwelijke hoofdrol in een grote musical’) is erg blij met haar nominatie en vindt het goed te zien dat je opvalt met je rol. Natuurlijk wil ze winnen, maar alle genomineerden verdienen het. Simone vindt het belangrijk dat de Musical Awards terug zijn en goed om te te zien dat musicals nog steeds erg aanspreken.

1

Clayton Peroti (genomineerd voor ‘mannelijke bijrol in een grote musical’ ) en Aicha Gill (genomineerd voor ‘aanstormend talent’) spelen beiden in Dreamgirls. Aicha is blij met haar nominatie en vertelt dat ze nu veel minder zenuwachtig is op het podium en alleen nog maar geniet. Clayton geeft meteen toe op 7 januari met dé Musical Award naar huis te willen gaan :). Hij vindt het positief dat de Musical Awards weer terug zijn, voegt echt iets toe. Clayton vindt zijn nominatie bijzonder, omdat het toch extra waardering voor je werk van je collega’s en fans is.

Birgit

Birgit Schuurman (genomineerd voor ‘vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical’) geeft aan het leuk te vinden om weer genomineerd te zijn. Begrijpt alleen niet dat haar collega in Vijftig Tinten Grijs, de Parodie Han Oldigs niet genomineerd is, hij is echt weergaloos. In 2007 heeft ze al een Musical Award gewonnen en ze zou het leuk vinden om weer te winnen, maar gunt het de andere genomineerden ook. Ik vroeg me af wat ze ervan vindt, dat op Wikipedia nog steeds staat dat ze ‘rockzangeres’ is. Dát en de bijgevoegde foto is nog steeds een frustratie, ze zou het graag aangepast zien in ‘zangeres en actrice’ en een andere foto! Als haar zoontje Chico later tegen haar zou zeggen dat hij in haar voetsporen zou willen volgen, zou ze hem zeggen: ‘volg je hart!’

Wij hebben genoten van de Musical Awards Nominatielunch en kunnen niet wachten tot 7 januari. Alle genomineerden en meer info vind je hier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *