| |

GOOD FOOD IN 20 MINUTEN ZONDER GEDOE!

Oh jongens, heb ik toch weer zo’n fijn boek, een echte aanrader! Lekker en gezond eten willen we allemaal wel. Maar ja, waar haal je de tijd vandaan? Veel gezonde recepten vergen nou eenmaal veel (voor)bereidingstijd. Dat kan anders dacht Laurianne Ruhé. Ze laat zien hoe je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd maakt, zonder gedoe!

Toen Laurianne 25 was, zo’n zes jaar geleden, had ze een burn-out. Haar lichaam en geest waren totaal opgebrand. Na haar system-breakdown, wist ze dat je zonder je gezondheid helemaal niets hebt. Langzaam begon ze zich te realiseren wat voeding met je lichaam doet. De juiste voeding geeft energie. Een jaar heeft Laurianne erover gedaan om erachter te komen hoe ze supergezond kan leven, zonder te veel gedoe en met voldoende energie. Ze volgde verschillende studies, is inmiddels voedingscoach en deelt het allemaal met ons via haar bedrijf GoodFoodTransition en haar twee boeken Good Food, Word in 1 maand de beste versie van jezelf en dit lekkere nieuwe Good Food in 20 minuten, Gezond zonder gedoe.

Good Food in 20 minuten bevat mooie foto’s en van de bloemen- en flamingoprints word je meteen vrolijk. Het eerste deel van het boek leest lekker weg en staat boordevol met haar ervaringen, healthy lifestyle tips, tijdbesparende kooktricks, heel fijn de 80/20 regel en haar belangrijkste boodschap: dat het niet moeilijk hoeft te zijn om gezonde voeding blijvend in je dagelijks leven te integreren. 1 verandering per dag is tenslotte al gauw 365 veranderingen per jaar!

Good Food in 20 minuten laat zien dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en lang hoeft te duren. Het boek staat vol gezonde recepten die je binnen 20 minuten op tafel kunt hebben, zodat je tijd en energie voor andere dingen overhoudt. Laurianne geeft recepten en tips en tricks voor quickfix-ontbijtjes, voedzame lunches en diners, lekkere snacks en gezonde sapjes en smoothies. Al deze simpele recepten voor een gezonde leefstijl, staan binnen 20 minuten op tafel en alle recepten zijn gluten-, koemelk- en suikervrij. Of je nu amper een eitje kunt bakken of al wat handiger bent in de keuken en naar meer inspiratie zoekt, Good Food is voor iedereen. Het boek helpt je ook bij de momenten waarop het lastig wordt: als je gaat sporten, op kantoor, onderweg en op feestjes en dinnerparty’s. Good Food geeft je energie!

Hier thuis hebben we meteen de Eggy Style gemaakt:

IMG_2851

Dit heb je nodig voor 1 portie
2 eieren
handje rucola
1 avocado in stukjes
peper en zout
rijstwafel

Zo maak je het
Laat het water koken totdat je bubbels ziet
Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet, anders ontploft je ei
Je kraakt je eitje en doet het in een kom (ik sla deze stap over en doe het ei meteen in de pan)
Draai het water heel hard rond, je maakt een draaikolk en dan laat je het ei meteen in het hete water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt (na zo’n 4 minuutjes)
Eet op met de avocado, rucola en wat peper en zout of op een rijstwafel (wij hebben het op een speltcracker gelegd)
Eet smakelijk!

GoodFoodin20minuten-832x1024

Good Food in 20 minuten, Laurianne Ruhé, € 22,50 Uitgeverij Scriptum

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *