SAVE THE DATE

Helmut Newton, een van de meest invloedrijke fotografen van de 20ste eeuw, wordt door Wolford in de schijnwerpers gezet met een overzichtstentoonstelling. Vanaf 17 juni zal het Foam Fotografiemuseum aan de Amsterdamse Keizersgracht zijn authentieke en complexe werken tentoonstellen. De tentoonstelling omvat meer dan 200 foto’s, variërend van zelden vertoonde foto’s tot iconische stukken – de meeste foto’s zijn originele afdrukken van de collectie van de Helmut Newton Foundation in Berlijn, Duitsland.

Newton liet zich inspireren door de vooruitstrevende vrouwenemancipatie en maakte voor Wolford in de jaren ’90 een iconische serie foto’s in Monaco. Hij schetste een krachtig beeld van de moderne vrouw: onafhankelijk, zelfverzekerd, vastberaden en tijdloos.

Marloes Krijnen, Directeur van Foam “Een overzichtstentoonstelling van Helmut Newton in ons museum was al een jarenlange droom. Wolford was voor ons de perfecte partner voor deze geweldige tentoonstelling; ze delen onze passie voor Newtons werk en ze hebben ook intensief met hem samengewerkt.”

Wolfords steun voor deze belangrijke overzichtstentoonstelling vormt het begin van zijn engagement voor een langetermijnprogramma voor jonge vrouwelijke kunstenaars. Het eerste hoogtepunt zal worden voorgesteld op de tentoonstelling van Helmut Newton. Kunstenares Sayuri Chetti heeft speciaal voor de tentoonstelling een kunstwerk gemaakt van Wolford-garen en -materialen.

Photo: Wolford, Monaco, 1995 © Helmut Newton Estate / Maconochie Photography

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *