MOJITO LOVE

Afgelopen zaterdag waren we gezellig bij Patti en haar gezin; je kent het wel spelletjes spelen, voetbal kijken én lekker borrelen. Toen we ‘s nachts thuis waren, had ik deze ‘No filter, just Mojotos’ foto op InstaStories gezet. Ik ontving daarna een heleboel berichtjes hoe je deze Mojito maakt. Dus heb aan de ‘Queen of Mojitos’ gevraagd hoe ze deze simpele, maar oh zo lekkere cocktail maakt. Zodat je weet wat je voor dit weekend in huis moet halen ?

Mojito de Patti
Wat heb je nodig
IJsblokjes
Munt
Limoen
Rietsuiker
Witte rum
7-up

Zo maak je de Mojito
Doe in een glas behoorlijk wat ijsblokjes. Snijd een limoen door de helft en dan nog een keer door de helft. 1 partje leg je in het glas, 1 partje knijp je uit in het glas en doe je daarna ook in het glas. Kneus (leg de muntblaadjes tussen je handpalmen en klap) de munt blaadjes (gebuik er behoorlijk wat) en doe ze in het glas. 1 à 1.5 theelepel rietsuiker, 50ml witte rum en dan volschenken met 7up. Rietje erin en genieten maar.

Meer Mojito
De basis van deze Cubaanse cocktail is al eeuwen rum, limoen, suiker, munt en (bruis)water. Hoe het precies ontstaan is, is niet duidelijk. Zo was het ooit bedoeld als medicijn tegen koorts en als wondermiddel voor zeelieden tegen scheurbuik vanwege het hoge vitamine C gehalte door de limoenen. Andere verhalen vertellen dat de Mojito is ontstaan op de suikerrietplantages in Cuba. De rum was lang niet altijd even lekker, dus moesten de Cubanen creatief zijn met smaken. En aangezien suiker, limoen en munt altijd voor handen waren, was de basis snel gelegd. Ook de oorsprong van de naam is niet duidelijk. Misschien van de mojosaus waar citroen door gemengd wordt of van het Spaanse woord mojado dat nat betekent.

Leuk: de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway was, net als wij, grote van fan van de Mojito. Hij dronk het vaak in zijn favoriete bar Bodeguita del medio in Havana. Hij schreef daar op de muur: My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita. Deze tekst is nog steeds, in zijn handschrift, op de muur van de bar te lezen. Dus als je er bent, maak een foto en mail deze naar ons?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *