GALLO (ANY)TIME

Op het strand, in je tuin, op het balkon, op de bank samen of alleen… De Californische, betaalbare wijnen van Gallo zijn geschikt voor elke gelegenheid. Het is eigenlijk altijd tijd voor een glas Gallo of een heerlijke cocktail 🙂

Het begon allemaal met de Italiaanse broers Ernest en Julio Gallo, die een wijngaard bezaten in het zonnige Californië. De druiven die ze daar oogsten, verkochten ze door het hele land. Maar wat ze eigenlijk echt wilden doen, was wijn maken. En dus leenden ze vijfduizend dollar van de schoonmoeder van Ernest en leerden zichzelf wijn maken met behulp van boeken uit de plaatselijke bibliotheek en het merk Gallo was geboren. Nog steeds is het bedrijf in handen van de familie Gallo en runt alweer de derde generatie het bedrijf.

De wijnen van Gallo staan bekend om hun toegankelijke en fruitige karakter. In Nederland zijn vier verschillende witte wijnen verkrijgbaar, waaronder een Chardonnay, een Sauvignon Blanc en een Moscato. De drie rosé wijnen van Gallo (Summer Rosé, White Zinfandel en Grenache Rosé) zijn gekoeld heerlijk, vooral met deze zomerse temperaturen van de afgelopen week. En dan zijn er nog vier rode wijnen: Summer Red, Cabernet Sauvignon, Merlot en Zinfandel.
De wijnen kunnen zo gedronken worden maar gaan ook perfect samen met andere ingrediënten in een wijncocktail. Hieronder drie recepten voor wijncocktails waarmee je van iedere gelegenheid een feestje maakt.

Gallo La Bella
35 ml Gallo White Zinfandel
20 ml gin
10 ml Campari
15 ml citroensap
10 ml suikersiroop
5 verse frambozen
Schud alle ingrediënten in een shaker en giet het geheel door een fijne zeef. Giet dit in een hoog glas over crushed ijs en garneer met een schijfje citroen en twee frambozen.

Gallo Curious Crush
65 ml Gallo White Zinfandel
30 ml gin
12,5 ml vers citroensap
30 ml versgeperst appelsap
15 ml ranja
5 rode druiven
Schud alle ingrediënten in een shaker en giet het geheel door een fijne zeef. Giet dit in een laag glas met crushed ijs en garneer met wat rode druiven.

Gallo Rosito
100 ml Gallo Grenache Rosé
80 ml ginger ale
2 aardbeien
2 frambozen
Schud alle ingrediënten in een shaker en giet over ijs in een hoog glas. Garneer met aardbeien en frambozen.

Enjoy!

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *