SOME RIGA LOVE

Vorige week waren we in Riga, wat een stad! Na twee uur vliegen, ben je totaal in een andere wereld. Voor de fashion hoef je er niet echt heen te gaan, alhoewel de meeste merken vertegenwoordigd zijn, maar de cultuur en het eten zijn het zeker waard. En wat dacht je van een ijshockeywedstrijd van Dynamo Riga, een ware belevenis!

Riga3

Riga is heel goed te voet en per fiets te verkennen, maar we zijn vanwege het weer (koud en sneeuw) begonnen met de hop-on hop-off bus om ons in een paar uur alles te laten zien. De mooiste gebouwen, bruggen, gekleurde huizen en heel romantisch de slotjesbrug, waar verliefde stelletjes hun liefde met een slot bezegelen. Mooi om te zien dat voor het vrijheidsmonument 24/7 een erewacht staat.

Riga is ook een echte stad voor foodies. We hebben de lekkerste gerechten gegeten en wijn gedronken. En ook heel fijn op elke hoek vind je een coffee bar.

Collages19

Voor de lunch vind je echte Letse gerechten bij Lido. Een keten door heel Riga, wat een beetje te vergelijken is met La Place. Een paar gebouwen verder zit, op dezelfde Elizabetes Iela, het Radisson Hotel met op de bovenste etage de Skybar, voor een geweldig uitzicht. En voor heerlijke Oosterse gerechten ga je naar hotspot: Gan Bei in de Galleria Shoppingmall. De Letten geven overigens met cream cheese een eigen draai aan hun sushi.

In deze mall zit ook de supermarkt Rima. Wij vinden het altijd een feestje om in het buitenland de lokale supermarkt te bezoeken en neem hier dan zeker een flesje Balsam mee. Riga Black Balsam is een traditionele Letse kruidenlikeur, gemaakt van verschillende natuurlijke ingrediënten gemengd in pure Wodka. Het kan ‘on the rocks’ worden gedronken of warm in thee en koffie of met zwarte bessensap, sodawater of frisdrank.

Riga2
In het Apsara Tea House kan je de lekkerste theesoorten en zoetigheden bestellen. Houd er wel rekening mee dat je op de bovenste etage je schoenen moet uittrekken :). Vino Studjia heeft een aantal filialen in Riga en is een echte aanrader. Je eet er heerlijk in een gezellige sfeer en bij de thee/koffie krijg je de typische Letse gember hartjes koekjes. Ze verkopen alle soorten wijn, prosecco en champagne. maar ook geurkaarsen en andere leuke accessoires. Iets luxer genieten kan je bij Muusu, waar een pianist de hele avond zijn best deed. Wij waren al om bij de geweldige amuses. Het eten is zalig en wordt als echte kunstwerkjes geserveerd. Riga, een echt foodie paradijs.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *