DE MAGISCHE WERELD VAN ALADDIN

Afgelopen zondag woonden wij, in een bomvol theater De Meervaart in Amsterdam, de première bij van de compleet nieuwe familiemusical Aladdin. Het sprookje van 1001-nacht, dat iedereen natuurlijk kent, werd onlangs door Theater Terra in een nieuw, moderner, jasje gegoten en zal tot eind mei 2019 voor iedereen vanaf 6 jaar (adviesleeftijd) te zien zijn in diverse theaters in Nederland.Het verhaal
In een betoverde stad wordt Aladdin, een straatjongen met veel lef, verliefd op de mooie Arabische prinses Amira. Hij is echter niet de enige; ook de boze raadsheer heeft zijn zinnen op de prinses gezet. Met hulp van de djin (een wensgeest) uit een magische wonderlamp kan Aladdin ineens een prins worden die met zijn geliefde prinses mag trouwen. Dan probeert de raadsheer om óók de lamp met magische krachten in handen te krijgen en de prinses zo voor zich te winnen. Om de prinses te redden én de raadsheer te verslaan, moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden!

Waarom Aladdin?
Spanning, humor, romantiek en heerlijke muziek; deze musical heeft het allemaal. De diverse rollen in het stuk zijn verdeeld over slechts vier acteurs: Bram van Stiphout (wát een stem!) is de knappe en tikkeltje brutale Aladdin, Alisa Opari Luzi speelt naast de beeldschone prinses Amira ook de rol van de rat (de enige – en beste vriend van Aladdin), Jessin Oulad El Hadj gaat overtuigend los in zijn rollen als bakker en boze raadsheer, en Juliann Ubbergen tot slot zet maar liefst drie rollen met heel veel energie en humor weg: die van verteller, vader van de prinses én djin (wensgeest). Vooral die laatste rol is smúllen voor het publiek.Spanning en schateren!
De musical duurt ongeveer 50 minuten en daar is door de producent best heel slim over nagedacht: dit is lang genoeg om het hele verhaal te kunnen vertellen maar kort genoeg om het vooral jonge publiek geboeid – en aan hun theaterstoelen gekluisterd te houden. Tijdens de première was de zaal tot de nok toe gevuld met jong én oud(er) en werd er geregeld geschaterd van het lachen. Tijdens de wat meer spannende momenten zaten vooral de kinderen op het puntje van hun stoel. Op de modern touch in het verhaal (denk aan Playstation 4 – Fort Nite) werd door de zaal met een juich van herkenning gereageerd. Kortom: een tóp familiemusical die iedereen moet gaan zien.

Ook naar Aladdin?
De musical is tot eind mei te zien in diverse theaters in Nederland. Klik op de link om te zien waar en wanneer de voorstelling bij jou in de buurt speelt. Wij hebben er zo van genoten dat we vast nog eens gaan!By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *