LIVIOUS; LIVE OUTSTANDING

Soms kom je iemand tegen, waar je wel wat meer over zou willen weten. De leuke, lieve Ingrid Heijdra van Livious is zo iemand, een echte Rock Chick met een Bohemian style, die zich voor duurzame mode inzet. Grappig, de mooie Ingrid gebruikt haar hele leven al het blikje Nivea, knipt haar eigen haar en heeft altijd groene nagellak van Kiko op haar handen en voeten.

Meer over Ingrid
In 1970 maakte de geboren Amsterdamse Ingrid op 7-jarige leeftijd haar eerste lange maxi rok, met de hand, van het keukengordijn van haar moeder. Je kent ze wel, zo’n oranje gordijn met potten en pannen erop. Ze werd op school een beetje uitgelachen, maar ze gaf niet op. Toen ze 10 was, had ze het naaien veel beter onder de knie en maakte een paarse rok met gouden knoopjes. Op haar 13e kreeg ze haar eerste echte ontwerp opdracht en is er nooit meer mee opgehouden.

Mode Winkels
Op haar 15e kreeg ze een naaimachine die zo goed was, dat ze er ook leer mee kon bewerken en de opdrachten stroomden binnen. Intussen deed ze de mode-opleiding en haalde een diploma als meester kleermaker. Op de Frederik Hendriklaan begon ze haar eerste kledingwinkel ‘Leather and Lace’, maar verhuisde na 3 jaar naar de Schoolstraat, toen helemaal hip en happening. Depeche werd al snel een Haags begrip en de items, gemaakt in haar eigen atelier en van haar eigen label New Order, waren niet aan te slepen. Het enige waar ze niet aan deed waren broeken.

Intussen zong deze Rock Chic ook nog in een echte symphonische rockband: Ywis. En Ingrid zingt zo nu en dan nog steeds :). In 1995 werd ze zwanger en ontwierp ze vanuit huis verder. Maar na 10 jaar ging het toch weer kriebelen en vond ze een mooi pand aan de Plaats 8A in Den Haag. Ze knapte de borduurwinkel die hier al 70 jaar had gezeten helemaal op en begon Noa Noa, een totaalconcept. Helaas remde dit totaalconcept haar creativiteit en sinds 2015 is daar Livious; Live Outstanding!

Livious
Livious verkoopt de mooiste, nieuwe merken die staan voor eerlijke materialen en verantwoordelijke productie. Zoals: Alchemist, ottod’Am, Ibana Rouge, Cigno Nero, Pepper Vally, Amust en Alix The Label. Ingrid is Livious gestart uit de overtuiging dat vrouwen toe zijn aan kleding die bestaat uit zachte en eerlijke materialen. Gelijk heeft Livious het predicaat ‘Fairtrade 2015’ mogen ontvangen. Eerlijke materialen, een streng geselecteerd productieproces en daarbij kleding waar vrouwen mooier van worden. Deze merken vertegenwoordigen alles wat vanzelfsprekend zou moeten zijn in deze tijd.

Ingrid is zo trots op Caroline Mewe van Alchemist, want zij vecht voor duurzaamheid in de mode en Ingrid vecht met haar mee in deze Slow Fashion Movement. Het is mogelijk in de fashion industrie om mode van mooie materialen in de EU te laten produceren tegen een goede prijs. Dus Fair Wear, niet schadelijk voor het milieu of de mensen die het maken.

Toekomst
Heel fijn dat Ingrid ook haar eigen label New Order weer nieuw leven heeft ingeblazen. Vanaf 2016 kunnen we de gaafste rokken, lange jassen, t-shirts en sweaters! verwachten. Ik heb al wat samples gezien en dacht alleen: Ingrid, waar was je al die tijd!

FullSizeRender-2

Een New Order sneak peek! 

Tips
De kleuren voor AW zijn zwart, bordeaux, oker, army green, olijf, zand en blauw. De musthave is een lekker zacht, groot vest/trui. De mode voor SS 16 is kleurrijk, donker groen, lavendel, cream en vooral jurkjes. We hebben wat om naar uit te kijken ;).

11156202_436447509848472_2146794296326411404_n

Livious, Plaats 8A, Den Haag, Livious.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *