THE MARVELOUSZ ANOUK SMULDERS

Alweer 2,5 jaar geleden heb ik Anouk Smulders voor het eerst bij haar thuis geïnterviewd. Het werd dus wel weer eens tijd om met jullie te delen hoe mooi Anouk is, van binnen en van buiten. We beginnen de ochtend voor een mani en pedi bij ASPA Beauty in Den Haag. Als Anouk haar voeten worden gedaan, ben ik benieuwd of deze echt zo lelijk zijn 😉 Ik heb namelijk gelezen dat Anouk daar niet heel blij mee is. Niet dus, hele normale voeten!

Anouk (41) is moeder (zoon Max en dochter Bo), getrouwd met de liefde van haar leven: Edwin Smulders, op haar 18e als fotomodel ontdekt, beautydeskundige bij RTL Boulevard en presentatrice van Hollands Next Top Model. Daarnaast is ze ambassadeur van Hulphond Nederland en Ruby and Rose.

Beauty musthaves
De knappe Anouk gelooft in ‘ageing gracefully’ en is niet van de botox en fillers. Ze verzorgt haar huid heel goed en is altijd in om de nieuwste crèmes en behandelingen uit te proberen. Zoals haar moeder zegt: ‘Je krijgt maar 1 huidje’. Dus goed verzorgen, opletten wat je in je lichaam stopt qua eten en drinken én sporten. En vergeet je handen en voeten niet, ook al zie je je voeten niet altijd.
Favorieten
Capture Total van Christian Dior, de producten van La Colline en de Deep Relax Bath and Shower Oil van Aromatherapy Associates. Daar slaap je zo lekker van (ook goed voor kinderen). En als parfum Prada (men) en Creed.

Anouk in 5 woorden: enthousiast, ongeduldig, pittig, eerlijk en open.

Reizen
Sinds haar modellentijd is Anouk besmet met het reisvirus. Ze houdt van reizen zoals naar: Curaçao, Harbour Island, Oostenrijk (anytime), Parijs, NYC en deze zomer ’n doe- vakantie in Florida. Voor haar werk moet ze vaak naar het buitenland en dat vindt haar dochter niet altijd leuk. Maar ze heeft Bo uitgelegd dat ze het leuk vindt om te werken en dat dit erbij hoort.

Als Bo of Max later ook de modellenkant op willen gaan, wat zou ze hun dan adviseren? Hetzelfde als haar vader haar gezegd heeft: Als je de potentie hebt, moet je er 100% voor gaan’. Zelfs als dat dan betekent dat haar kinderen veel in het buitenland zijn.

Goede doelen
Voor goede doelen zet de enthousiaste Anouk zich als ambassadeur in o.a. om fondsen te werven en voorlichting te geven.

Uit haar schooltest vroeger bleek dat ze de verzorgende kant op moest gaan. Anouk dacht dat dit niet helemaal klopte, ze was veel meer van de economie en heeft ook de HEAO studie internationaal management gedaan. Nu blijkt dat de test waarschijnlijk toch wel juist was. Ze vindt het heel leuk om op de boerderij van een vriendinnetje met de dieren bezig te zijn, zoals een kalfje de fles geven of het weiland in om de schapen binnen te halen. Helemaal te gek en het voelt ook lekker. De gekte van Amsterdam is ook leuk, maar daar heeft ze door haar werk natuurlijk al veel mee te maken.

Als ambassadeur van Hulphond Nederland houdt ze zich veel bezig met kindertherapie. Anouk is een paar dagen met een kindertherapeut meegelopen en dan zie je hoeveel kinderen hieraan hebben. Anouk is een hondengek en wordt gewoon emotioneel als je ziet wat er kan gebeuren tussen mens en dier.

De Stichting Ruby and Rose doet onderzoek tegen gynaecologische kanker. Dit project raakt haar ook zeer, omdat ze ziet dat mensen alles op alles zetten om hier iets aan te doen. Ze krijgt energie van dit soort mensen.

Rosanna Kluivert, ook een grote hondenfan, zet zich in voor de zwerfhonden op Curaçao. Anouk komt ook veel op Curaçao, heeft dit project bezocht wat haar diep heeft geraakt. Het zou mooi zijn om de honden naar Nederland te halen om te adopteren, maar dat is niet echt de oplossing. Het gaat erom dat ter plekke verschil kan worden gemaakt. Zoals een sterilisatieproject, wat ze nu aan het opzetten zijn. Feit is wel dat op Curaçao de mensen anders met honden omgaan, ze leven buiten en zitten vaak aan een ketting. Deze kettingen langer maken, zou al veel schelen. Het hele probleem kan waarschijnlijk niet worden opgelost, zou mooi zijn, maar een bijdrage is al heel wat.

Al deze projecten kosten natuurlijk heel veel tijd en daarin moet ze vaak schipperen. Haar gezin komt op de eerste plaats, daarna haar werk. Anouk wil veel goede doelen doen, maar wel wat in haar vermogen ligt. Haar ‘zwakte’ is dat ze meer tijd denkt te hebben, dan dat er daadwerkelijk uren in een dag zitten. Dus 48 uur per dag zou fijn zijn, maar dat zou ook vast niet genoeg zijn 😉

Meer Anouk
ze kan overal slapen
is vroeger als kind gepest en dit heeft een grote impact op de rest van je leven (extra gedreven)
ze is een echte ‘control freak’
gek op chocolade
erg fanatiek en sportief, zoals we in ‘ZeeSterren’ hebben kunnen zien
Anouk heeft niet 1 kledingstijl, ze houdt van de afwisseling tussen klassiek en Bohemian. De ene dag een t-shirt met gympen en de andere dag een mooi jurkje. Wel vindt ze het leuk dat je onderscheid ziet tussen dag en avond, maar ze zit ‘s avonds net zo lief in haar joggingbroek met Edwin aan de thee,
ze vindt het heerlijk om een paar dagen alleen naar Parijs te gaan en dan hardop in de auto mee te zingen
zichzelf elk jaar een cadeau geeft van haar wishlist, zoals walvissen spotten en een cursus Italiaans volgen. Op haar wishlist overigens nog steeds walvissen spotten staat
Every sunrise is yours to live!

IMG_1357

Als afsluiter een harinkje happen in Scheveningen 🙂

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *