NOETS BROOD

Alweer drie maanden geleden liet ik (Patti) jullie op Marvelousz.com kennismaken met Hans de Jonge en Nathalie Urgert, de ondernemers achter het merk Noets (van de oergezonde brood – en cakemixen). Toen mocht ik twee van hun (verrukkelijke) cakemixen uitproberen en deze keer zijn twee broodmixen aan de beurt: de naturel – en de dadel-vijgen broodmix om precies te zijn. De broden van Noets zijn koolhydraatarm en juist rijk aan vezels, vrij van tarwe, gist en conserveringsmiddelen en ze bestaan voor 100% uit pure ingrediënten. Dat klinkt goed!

Makkelijk en snel
Het maken van de broden gaat net zo eenvoudig als de bereiding van de cakes (doe de mix in een kom, 400 ml water en 3 eetlepels olie erbij, mixen met een vork, in een vorm doen en 60 minuten op 170 graden in de oven. Een kind kan de was doen). Om die reden laat ik mijn jongste dochter het dadel-vijgen brood maken (ze is dol op bakken en vraagt nu al dagen of ze alsjeblieft een Noets brood mag maken). Het enige wat ik zelf doe, is het brood in de oven schuiven en dan begint het moeilijkste gedeelte van het proces: 60 minuten wachten tot we mogen proeven.

Yummie!
Beide broden laten zich het best omschrijven als zwaar en robuust. Oh, en niet te vergeten lekker! Ik ben dol op goed gevuld brood en heb al heel wat verschillende soorten en merken uitgeprobeerd maar niet eerder proefde ik een brood met zoveel inhoud als deze fijne Noets broodjes. Doordat ze zo enorm gevuld zijn, eet je er (veel) minder van dan van een gewone snee brood. In de naturel mix zitten ontelbaar veel zaden en pitten en dit vind ik heerlijk combineren met een beetje roomboter en een plakje oude kaas (beleggen van het brood mág maar hoeft niet). Het dadel-vijgen brood is nu al favoriet hier in huis; lekker zoetig en hier volstaat wat ons betreft een beetje roomboter. Echt yummie!

Creatieve variaties
Ik koos er bij beide broden en cakes voor om deze op de voorgeschreven manier te bakken maar op de Noets Facebook pagina én op de website vind je veel recepten voor allerlei ander lekkers. Zo kun je van het Noets naturel brooddeeg ook heerlijke crackers maken (ik heb een beetje spijt dat ik dat niet heb gedaan maar ga zeker voor een herkansing) en er zijn creatieve thuisbakkers en -baksters die met de Noets mixen heerlijke cakes, taarten en pannenkoeken hebben weten te maken.

Marvelousz Noets kortingsactie!
Ook zin gekregen in een brood en/of cake van Noets? Van Hans en Nathalie mogen we de lezeressen en lezers van Marvelousz.com een 10% kortingscode aanbieden die vanaf vandaag t/m maandag 5 juni geldig is. De code luidt ‘marvelousz’ en kan worden ingevoerd tijdens het bestelproces in de Noets webshop.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. heb voor de eerste keer een dadel en vijgen brood gebakken en ben zeer tevreden over het gemak van bereiden en bakken en dan de heerlijke smaak van dit brood. voor mij als copd patient is dit een uitkomst aangezien je dan weinig honger gevoel hebt en zodoende toch je vezels binnen krijgt die je nodig hebt echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *