BANANENBROOD

Hier in huis wordt geregeld een bananenbrood gemaakt. Hartstikke lekker en (meestal) gezond. Online zijn veel verschillende varianten te vinden. Ik koos vandaag voor die van The Green Happiness, met dadels en blauwe bessen (hij staat nu dampend voor me; hadden we maar geur-internet!).

Wat heb je nodig
– 100 gram havermeel
– 100 gram speltmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– ½ theelepel zout
– 200 gram pitloze verse dadels
– 100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
– de binnenkant van 1 vanillestokje (stokje verticaal met scherp mesje opensnijden en de binnenkant eruit schrapen)
– 4 rijpe bananen
– 100 gram blauwe bessen (uit de diepvries van bv AH)

FullSizeRender-1

Zo maak je het
1. Warm de oven voor op 180 graden (ik zette mijn heteluchtoven op 170 graden). Bekleed een cakevorm met bakpapier, of vet in met bv kokosolie.
2. Meng de havermeel (kun je ook zelf maken door havermout fijn te malen), speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een grote kom door elkaar.
3. Maal de dadels samen met de amandelmelk en de vanillepoeder tot een glad mengsel. Mijn blender trok het nét (niet) maar met een keukenmachine of Magic Bullet lukt het prima.
4. Prak de bananen in een aparte kom fijn. Gebruik echt rijpe bananen (met bruin gespikkelde schil), dan smaakt het brood het lekkerst.
5. Meng het dadelmengsel met het meel en de bananen door elkaar. Voeg de blauwe bessen toe en doe het beslag in de cakevorm. Heb je geen zin in blauwe bessen, dan kun je ook gehakte walnoten o.i.d toevoegen voor een lekkere bite.
6. Zet het brood 60 minuten (in de heteluchtoven was ‘ie na 50 minuten klaar) in de oven. Check met een satéprikker of het brood gaar is (zo niet: leg aluminiumfolie op het brood om verbranden te voorkomen en laat zolang als nodig in de oven staan). Haal het brood daarna uit de vorm en laat afkoelen.

Afgekoeld kun je het brood in plakken snijden (ongeveer 10) en per plak luchtdicht invriezen

IMG_0903

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *