|

DONKERE KRINGEN OF PUFFY OGEN?

Heb je (wel eens) last van donkere kringen of dikke opgezette ogen? Naast een goede oogcrème (liefst met retionol en vitmaine K) is genoeg water drinken en je voeding ook van belang volgens Azra van Aspa Beauty. Wil je weten welk dagelijks voedsel echt helpt? Lees dan even verder:

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine en zorgt voor een normale bloedstolling, sterke botten en gezonde bloedvaten, maar ook voor elastische bloedvaten, doordat het aderverkalking remt. Hierdoor kan de ophoping van bloed, dat oa. de donkere kringen veroorzaakt, weer goed doorstromen. Je lichaam maakt voor een deel zelf vitamine K in je dikke darm aan. Helaas niet genoeg, dus is het belangrijk dat je dit dagelijks via je voedsel binnen krijgt. Vitamine K kun je onderverdelen in vitamine K1 en K2. Vitamine K1 vind je voornamelijk in groene bladgroente zoals boerenkool en spinazie. K2 zit voornamelijk in zuivelproducten, kip, vlees en eieren.

De mineralen natrium en kalium zijn belangrijk om ‘puffy’ ogen te verminderen, omdat ze vocht afdrijven. Azra adviseert komkommer, watermeloen, blauwe bessen, tomaten, selderij en bietjes. Eigenlijk heel simpel en je krijgt er stralende ogen voor terug 🙂

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *