|

TINTO DE VERANO

Het drankje van deze zomer is wat mij betreft Tinto de Verano (tinto = rode wijn, verano = zomer), zo lekker! Een verfrissend Spaans zomerdrankje op basis van rode wijn en frisdrank. Als je wel eens in Zuid Spanje bent geweest, ken je het vast wel. Het lijkt wel wat op Sangria (ook zó lekker) maar is laagdrempeliger, omdat het makkelijker te maken is en ook minder sterk.

In Spanje wordt rode wijn met Casera Gaseosa gebruikt, maar dat is hier niet te koop. Sprite, 7-Up, Fanta of Bitter Lemon doen het ook goed. Mijn voorkeur gaat uit naar Bitter Lemon, maar dat moet je zelf even uitproberen. En wees niet te kieskeurig met de rode wijn die je gebruikt. Het verschil in kwaliteit is amper te onderscheiden in deze mix.

Hoe maak je een Tinto de Verano?

Gebruik een groot long drink glas. Begin met het glas te vullen met ijsblokjes. Daarna 50% rode wijn en 50% frisdrank. Vind je het te sterk, dan kan je de verhouding aanpassen naar 1/3 rode wijn – 2/3 frisdrank. Meng het met een lepel en garneer met een schijfje citroen of sinaasappel. Ik doe altijd nog wat extra schijfjes citroen in het glas, rietje erin en enjoy!

foto

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *