|

SKIN FOR SKIN

Ik kreeg van de lieve Maureen van Pure Beauty PR de vraag of we Skin for Skin wilden testen, want zij had erg goede ervaringen. Dat wilden Patti en ik wel, want ook wij weten dat vanaf je 25e het collageenlevel in je huid afneemt. We eten al járen geen vlees, er bestaat namelijk ook rundercollageen, maar wel vis, dus dat kwam goed uit, want Skin for Skin wordt van natief (zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft en je er minder nodig van hebt voor resultaat) viscollageen gemaakt.

Mardien Radewalt, founder van Skin for Skin: “Binnen het bedrijf van mijn man, Varia Vis, kwam de vraag hoe wij zo duurzaam mogelijk bezig kunnen zijn binnen onze bedrijfsvoering. Om circulaire initiatieven te creëren, hebben wij een oplossing voor onze reststroom gevonden. Een uniek, gepatenteerd, 100% natuurlijk proces om diverse waardevolle stoffen uit de huid van de vis te halen, waaronder collageen.
Collageen, dat paste helemaal in mijn straatje! Na zelf uitvoerig testen van het collageen, ervaarde ik veel beauty- en health benefits. En ook om mij heen ging het mensen opvallen. Een gezonde mooie ‘glowy’ huid bijvoorbeeld, dat wilden mijn vriendinnen ook wel. Skin for Skin was geboren! Inmiddels ben ik 40+ en neem elke morgen trouw mijn supplementen in. Ik kan niet meer zonder! Het gaat mij niet om een rimpelvrij leven. Rimpels zijn meer dan zichtbare lijntjes in ons gezicht, onze rimpels vertellen een verhaal. Ik vind het belangrijk om te genieten in het leven en lachrimpels horen daar gelukkig gewoon bij. Maar alle beetjes helpen toch?

Ons eigen natieve collageen, ook wel intact collageen, wordt op een 100% natuurlijke en duurzame wijze verkregen. Deze intacte collageenstructuur wordt door de maag afgebroken tot aminozuren. Aminozuren zorgen voor de aanmaak van lichaamseigen eiwitten, die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De aminozuren worden vervolgens door de bloedbaan opgenomen en daar gebracht waar ze nodig zijn. In het geval van collageen zijn de aminozuren verantwoordelijk voor nieuwe collageenvezels. Deze collageenvezels zijn van belang voor de stevigheid en elasticiteit van het bindweefsel in ons lichaam, waaronder onze huid. Skin for Skin collageen bevat alle 22 aminozuren en die onder andere belangrijk zijn voor de aanmaak van sterk bindweefsel, wondgenezing en herstel, het vervoer en de opslag van voedingsstoffen, de aanmaak van nieuwe cellen, spijsvertering, energieproductie, het opbouwen en onderhouden van je spieren en de groei van gezonde botten.

Van nature zijn aminozuren al aanwezig in de huid en onmisbaar. Ze hydrateren en zorgen voor een gezonde, soepele en veerkrachtige huid. Het zijn de bouwstenen van eiwitten en peptiden. Ze helpen het natuurlijke afweersysteem, beschermen en versterken de huid en verminderen tekenen van huidveroudering. Een van de belangrijkste bouwstoffen van onze huid is collageen. Tijdens het verouderingsproces wordt de celdeling in ons lichaam trager en worden de collageenvezels stugger en verliezen hun veerkracht. Dit gebeurt zowel in onze huid als in onze gewrichten, botten en aderen. Het behoud van stevig collageen is dus niet alleen belangrijk voor een jeugdige uitstraling.

Om 100% circulair te kunnen opereren binnen het visfileerbedrijf van mijn man is het idee van Skin for Skin ontstaan: huid voor huid. Door middel van een gepatenteerd proces wordt onder andere de stof collageen uit deze vishuiden gehaald. Zo worden de vishuiden boordevol waardevolle stoffen omgetoverd tot beautysupplementen en -producten. Dit gouden collageenpoeder is de basis van al onze producten. Ons supplement (€ 25,95 / 30 stuks) bevat een hoge dosis natief viscollageen, aangevuld met vitamine C voor de vorming van collageen dat ontzettend belangrijk is voor onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid! Na je 25ste jaar neemt je collageenlevel af, dus geen overbodige luxe om je lichaam en huid bouwstenen aan te bieden die dit level weer aan vullen”.

Onze ervaring tot nu
Je neemt het supplement bij voorkeur iedere ochtend in. De capsules slik je makkelijk door en smaken nergens naar. Patti en ik merkten beiden na een aantal weken dat onze nagels veel harder zijn geworden. Patti merkt het ook aan haar haar wat steviger aanvoelt. Dus wij gaan zeker door met slikken en zijn benieuwd of na drie maanden je het ook aan onze huid kan zien.

Waar je het collageen nog meer in vindt zijn hun twee sheet masks. Beiden hebben een lekkere geur, zijn makkelijk te gebruiken en een mooie, gladde huid met een super glow is het resultaat. Het Get Me Glowing sheetmasker bevat onder andere hun collageen, hyaluronzuur, wilgenbast extract, arginine, zilveroxide en fytinezuur. Het masker hydrateert, verzacht en geeft comfort. Let wel even op als je de maskers uit de verpakking haalt, want het zit boordevol serum. De zachte kant breng je op een droog, gereinigd gezicht aan, laat het goed aansluiten en daarna verwijder je het gaas. Laat het masker 20 minuten zitten (je huid voelt koud aan) en haal het daarna van je gezicht af. Je masseert het serum nog even in en je gezicht met een super glow is klaar voor de rest van je huidverzorging.

Het Lift me Up sheetmasker bevat onder andere ceramiden, die de huidbarrière herstellenen en de huid hydrateren. Het ingrediënt Thyme Vulgaris heeft een verstevigend effect op de gezichtscontouren en door het toegevoegde rozen extract worden de hyaluronzuur- en elastine niveaus in de huid verhoogd. Resultaat? Een zijdezachte, gehydrateerde huid met een liftend effect. Dit sheetmasker heeft ear-hooks zodat het nog beter op je gezicht aansluit en je gebruikt het hetzelfde als het masker hierboven.

Tip Door het vele serum wat in het zakje zit, kan je beide maskers na gebruik weer terug doen voor hergebruik of je bewaart het restant serum uit het zakje in het serumflesje (€ 2,49) wat je onder je dag- of nachtcrème gebruikt.

Skin for Skin heeft ook twee heerlijke teablends (zonder collageen :). Mijn favoriet is de Tea-amo boordevol antioxidanten, die je huid beschermen en de aanmaak van huidcellen en collageen bevorderen. Met onder andere zwarte- en rode bessen, witte-en groene thee en rozenbloesem. De Tea-licious is een verse kruidenthee met onder andere: kurkuma, gember, zoethout, anijs, kaneel, salie, venkel en paardenbloemwortel voor een licht pittige smaak.

Nog even een klein lesje collageen
Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit aanwezig in ons lichaam. De naam is afgeleid van het Griekse woord Colla=lijm en betekent ook wel samenbinden. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan allemaal uit collageen. Het speelt dus een belangrijke rol voor veel organen in ons hele lichaam. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na ons 25ste levensjaar begint de aanmaak steeds verder af te nemen.

Wat doet collageen?
Collageen is dus een belangrijk eiwit in ons lichaam, maar wat doet dit eiwit nu precies? Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in al onze bindweefsels, waaronder de huid, pezen, gewrichten, kraakbeen en botten. Collageenvezels in de huid zijn ontzettend belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid, naarmate we ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen.

Welke types collageen zijn er?
Collageen kent ruimt 28 types, waarvan collageen type 1 en type 2 het belangrijkst zijn. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1. Viscollageen bevat voornamelijk type 1 en 2 collageen, maar bevat daarnaast ook hydroxyproline. Hydroxyproline is een aminozuur en een belangrijk onderdeel van onze huid, de wanden van de bloedvaten en andere bindweefsels. Viscollageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid. Het is van belang dat collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren.

Natief viscollageen
Natief (intact) viscollageen is zonder hitte, chemicaliën of zuren uit de huid van de vis geëxtraheerd waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Daardoor heb je minder nodig voor resultaat (vanaf 40 mg).

De werking van viscollageen
Doordat de structuur van natief viscollageen volledig intact is, kunnen enzymen het gemakkelijk opnemen. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname. In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit. Onderzoek wees uit dat vijf dagen gebruik van Skin for Skin collageen, het collageenniveau in de huid zichtbaar is toegenomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *