AHAVA PRETINOL

‘Natural to skin’ veilige Retinol waarmee je jouw rimpels kunt verminderen én je huidoppervlak gladder kunt krijgen? Neem aan dat jouw interesse nu ook is gewekt. Tuurlijk weet ik dat je rimpels door huidverzorgingsproducten niet kunnen verdwijnen. Maar ze helpen wel om ze wat te verminderen, je huid te hydrateren en gladder te maken. Anywho, natuurlijke AHAVA beauties (op basis van concentraat van Dode Zee mineralen dat de huid effectief regenereert en hydrateert) Safe Retinol zonder bijwerkingen, daar wil jij toch ook meer over weten? Dus lees even mee…

Retinol
Wat is het precies? Retinol is een derivaat van Vitamine A dat bij contact met huidenzymen wordt afgebroken tot Retinoïnezuur. Dit vergroot de celdeling en stimuleert de vorming van nieuw collageen met als resultaat dat rimpels en lijnen gladder worden. Daarnaast licht het hyperpigmentatie op, waardoor je huid helderder en gladder wordt. Vandaar dat Retinol een populair anti-aging ingrediënt is. Maar…helaas kan retinol bijwerkingen veroorzaken zoals irritaties, roodheid, schilfers, ontstekingen, overgevoeligheid voor de zon en uitdroging van de huid. En dát willen we dus niet.

Safe retinol
Vandaar dat Ahava deze nieuwe Safe pRetinol lijn heeft gelanceerd met Retinol precursors (voorlopers) met Retinol-achtige voordelen zonder bijwerkingen. AHAVA: “Na drie jaar wetenschappelijk onderzoek, is een nieuw veilig Safe Retinol Complex ontwikkeld. Een nieuw patent genaamd pRetinol TM. De Retinol wordt geproduceerd in de huid waar deze het nodig heeft, zonder dat de huid gedwongen wordt zich aan te passen aan het Retinol molecuul en dus zonder de vaak vervelende neveneffecten”. Het ‘natural to skin’ veilige Retinol is ontworpen op basis van: Beta caroteen (veilige Retinol precursor) en Niacinamide (vitamine B3) met de toevoeging van twee natuurlijke actieve bestanddelen uit de Dode Zee: Dead Sea mineraalrijk water (Osmoter TM) en een extract van Dunaliella Salina (Dead Sea alg dat van nature rijk is aan Beta caroteen). Vandaar dat de (oog)crème een oranje kleur hebben.

Ik val maar meteen met de deur in huis, want wat is de pRetinol Cream (€85) fijn. Een luchtige oranje (niet schrikken smeert meteen weg) crème met een lichte aangename geur die je huid al na de eerste keer gebruik super zacht en glad maakt (mijn rimpels zijn nog niet weg, maar de pot is ook nog niet helemaal leeg, dus wie weet ;). En ja het geeft je gezicht ook die mooie, gezonde glow. Wat me meteen opviel is de luxe verpakking van de AHAVA Creme (€85) en een te schattig hygiënisch lepeltje (wat je erna ook als espresso lepeltje kan gebruiken :). Naast alle hierboven omschreven ingrediënten is de crème verrijkt met botanisch geconcentreerde ingrediënten zoals extract van vlaszaad en bloemen van de Spilanthes Acmella (Champagneblad) voor een verbeterde egaliteit en continue hydratatie. Kortom een heerlijke crème.

De pRetinol Eye Cream (€67) is een anti-aging oogcrème (dag en nacht) voor alle huidtypen en maakt de huid steviger en elastischer. Daarnaast voedt en hydrateert deze crème, zodat je huid soepel blijft. Het tubetje is verpakt in een grote doos (beetje overbodig?), maar heeft heel handig een applicator die je eventueel ook weg kan halen, als je dit niet fijn vindt om te gebruiken. Naast het Safe Retinol complex is de oogcrème verrijkt met paardenkastanjebloem, de schors van de esdoorn en Hesperidin om in te werken op de oogcontouren voor een gladder, rustiger en frisser uiterlijk. Je brengt de crème met de applicator aan en maakt zachte, vegende bewegingen vanuit de binnenste ooghoeken richting de buitenste ooghoeken totdat de crème volledig is ingetrokken. Of je brengt het met je vingers met deppende bewegingen aan.

Het AHAVA Safe pRetinol Sheet Mask is een geconcentreerd gezichtsmasker voor alle huidtypen. Naast het Safe Retinol complex bevat het masker een fruitmix, peptiden en hyaluronzuur voor een heerlijke oppepper. Breng het masker (€10) aan op de gereinigde huid. Laat het 15 minuten inwerken, verwijder het voorzichtig en masseer de restanten in je huid.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *