AFRICA ORGANICS

Nog niet eerder had ik kennis gemaakt met het natuurlijke Africa Organics, zusterbedrijf van Esse, waar ik al eerder over heb geschreven én waarvan mijn laatste ontdekking de lip conditioner een echte aanrader is. Maar deze heerlijk ruikende haarolie bracht daar verandering in, die ik ook van de lieve Marja van MVPR ontving. 

Africa Organics
Behalve 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd is Africa Organics vegan, cruelty free en ondersteunt het Fair Trade gemeenschapsprojecten in Zuid Afrika. Natuurlijk zijn hun producten ook vrij van schadelijke ingrediënten zoals parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten en siliconen. Ook biologische afbreekbaarheid en duurzame productieprocessen zijn belangrijke aandachtspunten voor dit merk. Alle kennis omtrent huid- en haarverzorging ontleent Africa Organics aan de producenten van Esse, het bekende (salon)merk op basis van probiotica en biologische ingrediënten uit de Zuid-Afrikaanse natuur.

Marula Hair Treatment Oil
Deze natuurlijke goud gele olie (€21) met handig pompje, koop je duurzaam zonder verpakking, is gemaakt voor onhandelbaar en kroesend haar, droge punten, beschadigd haar en wilde krullen en zorgt voor een mooie natuurlijk glans en hydratatie. De voedende en verzorgende haarolie bestaat uit een mix van marula (de natuurlijke vervanging van siliconen)-, jojoba-, mongongo- en zonnebloemolie en is verrijkt met aromatische oliën van sinaasappel, frankincense (is een hars afkomstig van de Frankincense boom. Het aroma van deze hars heeft genezende eigenschappen en werd in de tijd van de oude Egyptenaren gebruikt voor religieuze rituelen en is de vervanging voor wierook) en petitgrain (een ontspannende, essentiële olie die wordt gewonnen uit de zure sinaasappel). Vandaar dat je maar aan je haar blijft ruiken, zo lekker. Daarnaast bevat de formule een natuurlijke conditioner (PCA Glyceryl Oleaat) en beschermende vitamine E.Ik ‘knijp’ één pompje – eerst tussen je handen een beetje warm wrijven- (na het wassen op handdoek droog haar) in mijn punten. Of zoals ik net heb gedaan, je laat twee pompjes een uurtje intrekken (in de lengte van je haar) voordat je je haar wast. African Organics adviseert dat als je haar is beschadigd, je de olie op heel het haar aanbrengt, goed inmasseert en het een tijd of zelfs een nacht laat inwerken en daarna was je je haar goed uit. Heb je krullend of kroezend haar dan gebruik je 1 à 2 pompjes en knijpt de olie in je krullen en laat je haar aan de lucht drogen voor de mooiste krullen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *