LANEIGE & ILIA LIP MASKS

Misschien heb je deze twee lip maskers van Laneige en Ilia ook al op social media voorbij zien komen. Had er al het een en ander over gelezen, maar deze lipbalm-addict kon het niet laten om ze zelf te bestellen. Are they worth the buzz or just Insta cute? Was heel benieuwd of een lipmasker wat zou toevoegen. De overnight masks voor mijn gezicht bevallen altijd erg goed, dus wie weet.

Laneige is een Koreaans skincare merk dat voor hun lip masks in de prijzen zijn gevallen en veel lovende recensies krijgen, maar natuurlijk ook wat mindere. Ik koos voor het Lip Sleeping Mask Berry (online vanaf €15,99 en er zijn nog drie andere ‘geuren’: grapefruit, apple lime en mint choco), een masker voor de nacht tegen droge lippen en velletjes. Het masker in het vrolijke roze potje -met handig siliconen spateltje in een te schattig envelopje ziet er too cute uit- ruikt heerlijk, maar smaakt naar niets.

Als je het potje open maakt, lijkt het masker hard, maar zodra je met het spateltje je eerste scoop doet, voel je dat het zo zacht als boter is. Overigens heb je maar heel weinig nodig, dus ga je heel lang met het potje doen. Eenmaal op je lippen voelt het heel romig en vettig aan, maar niet plakkerig. Als je je lippen een beetje over elkaar heen wrijft, voelt het onwijs lekker aan, je lippen glijden heel soepel en gladjes langs elkaar heen. Het voelt ook veel voller dan een ‘gewone’ lipbalm en geeft heel veel glans, maar goed daar heb je s’ nachts weinig aan. Dus dat beloofde wat. Oh ja, breng het echt maar een beetje aan, want te veel blijft aan je kussen plakken, zeker als je ’s nachts net zo draait als ik en dat is zonde. Beetje irritant dat je het spateltje echt met Dreft ofzo moet reinigen, want alleen met water wordt het niet schoon en blijft plakkerig, dus even snel met een schone vinger aanbrengen, is sneller.

Dit lip masker is overigens geen 100% natuurlijk of biologisch product. Laneige gebruikt verschillende soorten plantaardige en synthetische wassoorten, plantaardige boters –shea boter heeft een verzorgende werking en is rijk aan antioxidanten-, murumuru boter is rijk aan laurinezuur en oliezuur (een natuurlijke huidverzachter), fruit- en koffie extracten, siliconen, kleurstoffen en aardig wat synthetische ingrediënten, maar ook hyaluronzuur (puur vocht). Hun berry mix complex bestaat uit krachtige antioxidanten en vitamine C, waardoor je lippen zacht worden en de hydratatie krijgen die ze nodig hebben.

Heb echt heel graag gewild dat ik kon zeggen, jaaa kopen allemaal, maar helaas, na twee weken testen, behoor ik tot de groep waar dit lip masker geen holy grail is. Het begin voelt heel fijn, maar de volgende ochtend word ik (na vele nachten proberen) niet wakker met super zachte lippen zonder droogte en velletjes. Ik maak het potje zeker op, maar verwacht er geen wonder meer van.

ILIA Beauty
Jaren geleden maakte ik kennis met ILIA Beauty en ja haar lipbalms zijn altijd in mijn stash gebleven, want bevallen goed. Sasha Plavsic, getrouwd met de Nederlandse surfer en Olympisch kampioen, Dorian van Rijsselberghe en moeder van twee dochters, werd geboren in Vancouver en groeide op in een landelijke omgeving aan de oceaan net buiten de stad, is altijd dicht bij de natuur geweest. Haar jongere broer en nu zakenpartner, Zac, leed als jong kind aan acute astma en allergieën. Haar moeder, in die tijd een echte pionier op het gebied van gezondheid en welzijn, zocht homeopathische middelen om haar zoon te helpen genezen. Dit omvatte het mede oprichten van een biologische voedselcoöperatie met verschillende gezinnen in het gebied, omdat biologisch voedsel nog niet bestond in de supermarkten. Met vallen en opstaan ​​werd Zac voornamelijk genezen door middel van een dieet en ging hij meedoen aan zeilen in de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Dit was een geweldige prestatie, vooral nadat de doktoren hadden voorspeld dat hij nooit zou kunnen sporten.

Sasha raakte geïnteresseerd in design en studeerde typografie in Londen en New York. Vanaf 2006 werkte ze in Los Angeles als branding executive in de mode- en schoonheidsindustrie. Nadat ze voor een korte sabbatical naar Vancouver was verhuisd, moedigde haar moeder haar aan om de ingrediëntenlijst op haar favoriete lippenbalsem te lezen. Sasha was geschokt toen ze ontdekte dat veel van de ingrediënten niet veilig waren en dagelijks gebruikte. En zo begon, 11 jaar geleden, het verhaal van ILIA (een familienaam en behoorde toe aan haar overgrootvader. Hij was lang geleden schoenenontwerper in Belgrado en ook de tweede naam van haar broer); lippenbalsem maken die veilig, effectief en natuurlijk zou zijn. “Clean beauty is where natural and conventional collide. They are a hybrid of one another, where conscious choices are made to select safe, effective ingredients that truly work and deliver a product that performs”.

Vanwege haar heerlijke lipbalms was ik héél benieuwd naar haar onlangs gelanceerde Lip Wrap Hydrating Mask (€29) in dat te schattige en hebberigmakende potje. Het masker kan je overdag op je lippen aanbrengen, onder je lipstick en voor het slapen gaan, heeft een heerlijke geur (zacht, zoetige lavendel) en smaak. De verzorgende, niet-plakkerige formule bevat krachtige, clean ingrediënten die een einde maken aan droogheid, irritaties en beschadigingen. Zo zorgen Salicornia -afgeleid van een zeekraal en verbetert hydratatie met 6000%, voor gladdere, soepelere lippen- hyaluronzuur is natuurlijk puur vocht, Undaria Pinnatifida -een eetbaar zeewier dat je lippen voller maakt en helpt bij het versterken en regenereren van de lipcontour die na verloop van tijd zwakker wordt- voor een langdurige hydratie boost. Mango butter (rijk aan antioxidanten) verzacht en herstelt, papaja-enzymen wrijven de dode huid zachtjes weg, waardoor andere ingrediënten dieper kunnen doordringen en Natriumhyaluronaat helpt de huid van je lippen vocht vast te houden en voller te worden.

Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik heb niet het idee dat dit lip masker beter is dan haar lipbalm. De eerste week als je de wrap met je vinger aanbrengt blijft het een stugge substantie die ook weinig glans geeft. Dus totaal anders dan je op de foto ziet. Na een week gebruik wordt het masker gelukkig wat ‘zachter’ en gaat makkelijker uit het potje. Je hebt maar weinig nodig en je voelt dat het je lippen meteen verzorgt en hydrateert, maar het geeft bijna geen glans. Ook de droogheid van mijn lippen wordt na gebruik niet veel minder en de velletjes, vanwege het papaja-enzym ook niet. Ik wilde ook dit lipmasker (vind het eigenlijk meer een fijne lipbalm) heel graag omarmen en mijn geld waard vinden, maar helaas.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *