|

BEAUTY SLEEP

Een goede nachtrust, dat willen we allemaal en belangrijker nog, we hebben het ook nodig! Helaas lijden velen toch aan een gebrek aan slaap. We liggen in ons bed te draaien en te woelen of worden midden in de nacht wakker en komen niet meer in slaap. En maar denken….én alles lijkt ‘s nachts altijd erger, vind je ook niet? Hoe dit komt en wat we eraan kunnen doen, vertelt Azra van ASPA Beauty Den Haag ons.

Twee interne systemen binnnen ons lichaam werken samen om te regelen wanneer we slapen en wanneer we wakker zijn. Deze systemen houden onze slaapbehoefte in de gaten, gebaseerd op hoe lang we al wakker zijn. De twee systemen moeten normaal gesproken met elkaar in balans zijn. Maar, omdat ze onafhankelijk van elkaar werken, kunnen ze uit balans raken. Bijvoorbeeld door een jetlag of nachtdienst, krijgen we een signaal om wakker te blijven als we willen gaan slapen of een heftige behoefte om te slapen als we wakker moeten zijn. Sporten, voedsel, voedingssupplementen en bepaalde beautyproducten kunnen tot op zekere hoogte helpen.

Regelmatige sporters slapen beter en voelen zich gedurende de dag minder moe. Regelmatig sporten kan slapeloosheid en slaap apneu verminderen en vermeerdert de hoeveelheid tijd dat je in diepe, herstellende slaap bent. Aan de andere kant verhoogt sporten (bewegen) je metabolisme en je lichaamstemperatuur én stimuleert je hormonen zoals cortisol. Daardoor is ’s ochtends en in de middag sporten beter als je ‘s avonds in slaap wilt komen. Lichte sporten zoals ballet, Pilates of yoga 2 à 3 uur voordat je naar bed gaat zijn overigens wel een goed idee om te ontspannen en bevorderen je slaap alleen maar.

Voor sommigen is een lichte snack voor het slapen een goed idee zoals een stukje kaas, warme melk met cardamom, een banaan of een halve kalkoensandwich. Magnesium en calcium zijn beiden slaapverwekkers en tegelijk nog effectiever. Magnesium-olie wordt goed door je lichaam opgenomen, masseer de olie ’s avonds na het douchen op je buik. Het aminizuur L-theanine komt van groene thee en ontspant niet alleen, maar zorgt er ook voor dat je dieper slaapt, alhoewel groene thee niet genoeg L-theanine bevat om je REM slaap een boost te geven. En van te veel thee word je wakker om naar de wc te gaan 😉 Het is daarom handiger om het in pilvorm in te nemen. Wist je dat L-theanine ook in kalkoenvlees zit?

Een goede nachtrust is cruciaal om je huid te herstellen en te vernieuwen. Het beautyproduct dat Azra aanraadt voor een goede en relaxte nachtrust is de Deep Relax Bath & Shower Oil van Aromatherapy Associates. De geurencombinatie van vetiver-, kamille- en sandelhout olie zorgt er niet alleen voor dat je ontspannen gaat slapen maar ook voor een zachte huid. Slaap lekker!

 

 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *