WASPARFUM

Nooit meer een muffe geur bij het openen van je wasmachine? Slechts enkele druppels wasparfum in het laatje van de wasverzachter zijn voldoende om je was en huis heerlijk te laten ruiken. Je kent het wel die geur van zo’n fijne zomerse (strand)dag.

The Story of
De Urkse Diana Strampel heeft haar droom gewoon waar gemaakt. “We produceren het Wasparfum niet zelf maar importeren het klant en klaar vanuit Italië. In 2017 maakten we met ons gezin een Italiaanse road trip. We kwamen in een prachtige, idyllische B&B, Casa del Nonno in Adrara, terecht aan het meer van Lago d’Iseo. Een vrij onbekend gebied voor Nederlandse toeristen. Toen we binnen liepen, kwam ons een heerlijke, frisse wasgeur tegemoet. Een sprookjesachtige sfeer met een heerlijke geur. Ik dacht hier hebben ze wel heel goede geur-stokken of kaarsen. We hadden de koffers neergezet en de kids gingen lekker zwemmen. De mannen waren het plaatselijk café ingedoken en ik wilde me gaan opfrissen. Ik pakte de handdoek met dezelfde heerlijke geur. Ik snuffelde meteen ook aan het beddengoed en ja hoor ook dié geur. Dus ik dacht dat is vast het wasmiddel en geen geur-kaars of stok. Ik vroeg het aan de eigenaresse, maar zij sprak geen Engels, haar man overigens wel. Dus met handen en voeten uitgelegd en toen nam ze me mee naar haar washok en liet me een flesje Diamant Bamboe van het merk Le Essenze di Elda zien.”

“Ik vertaalde wat er op het flesje stond: wasparfum dat kenden wij (nog) niet in Nederland. Meteen een foto gemaakt, want mijn moeder heeft een kledingwinkel in Urk, dus dat was misschien leuk voor in de winkel. Ik had inmiddels meteen de leverancier gemaild. Twee dagen later reden we terug naar Nederland en ontving ik een reactie. We reden al op de snelweg, ik keek op de borden en daar stond de plaatsnaam waar we de producten konden kopen, alsof het zo moest zijn. Wij meteen de afrit af, bleek een heel klein Italiaans slaapstadje te zijn met alleen een kerk, een café voor koffie en een knalroze wasserette, de shop van de leverancier. We namen een paar doosjes mee, want de auto zat al propvol, naar Urk en de rest is eigenlijk ‘geschiedenis’.”

De wassensatie van Nederland
In Urk zijn ze gek op wassen en schoon, maar of de rest van Nederland ook hier warm voor zou lopen? “De vrouw van de leverancier, Elda, was het parfum in 2015 begonnen, eigenlijk uit noodzaak omdat ze haar baan bij een aannemersbedrijf was kwijtgeraakt door een crisis in Italië. De wasserette van haar ouders had ze al en ze bedacht dus een manier waardoor de inwoners hun was bij haar kwamen doen. Ze creëerde een wasparfum op basis van in water oplosbare essentiële oliën. Het geheime recept van Elda was dus een schot in de roos. De Wasparfums zijn niet vet, super geconcentreerd en daarom blijft de geur heel lang in de was hangen. In 2018 begonnen we onze webshop, met een Nederlands label, in ons eigen washok en inmiddels hebben we een enorm pand van 585 m2.”

Het is lastig kiezen uit de maar liefst 22 verschillende geuren Wasparfum – waarvan je maar een paar druppels in het laatje van de wasverzachter doet en bij normaal gebruik was je met één fles van 500ml ad €29,95 tot wel 100 keer. Mijn fav’s zijn de Diamante & Bamboo, Sole, de nieuwste Ninfea, Dolce, Acqua Marina en Diamante zoó lekker.
Naast de wasparfums zijn via de webshop ook nog andere geurproducten verkrijgbaar. Zoals schoonmaakmiddelen, heerlijke geurkaarten voor in je kledingkast, koffer, sporttas en een autoparfum. Hun drogerballen, gemaakt van vilt, waar ik ook een paar druppels Wasparfum aan toevoeg, absorberen het vocht uit je natte was, waardoor de droogduur met maar liefst 25% verkort. En niet geheel onbelangrijk, je was (die dekbeden) nooit meer in de knoop. De textielspray op basis van drijfgas, die je ook als interieurspray kan gebruiken, laat geen vlekken achter, verneveld goed en ook deze geur blijft lang hangen. Tip van Diana: “ik gebruik deze spray ook in de voetbalschoenen-en tas van één van mijn twee zoons.” Op hun site geeft ze nog veel meer je goede (was)tips.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *