OFF. + WIN

Comment

Lifestyle Win-acties

Email, Twitter, Instagram, Whatsapp, Tinder, Facebook, Snapchat, nieuws lezen, bloggen, spelletjes spelen, browsen, fotografie; zomaar een greep uit de dingen waarmee we ons elke dag opnieuw op onze mobieltjes en andere schermen bezighouden. Dagelijks zijn we uren zoet met de technologie die bedoeld was om ons meer mogelijkheden te geven maar waarvan we nu slaven lijken te zijn geworden. Vraag een gemiddeld persoon hoeveel uren er per dag online worden gespendeerd en de meeste mensen zullen antwoorden dat ‘dat echt wel meevalt’. Toch zijn we per persoon zo’n 2617 keer per dag aan het swipen, klikken, liken of typen om afleiding te zoeken van de dingen die we éigenlijk zouden moeten doen.

Off.
Zeg eens eerlijk, luidt jouw antwoord op één of meerdere van de volgende vragen ‘ja’? Voel je je opgejaagd? Raak je in paniek wanneer je je telefoon bent vergeten? Ben je uitgeput? Heb je moeite met concentreren en/of ontspannen? Dan is het misschien de hoogste tijd om offline te gaan en te resetten. Met Off. (Verbeter je leven met een digitale detox) wil Tanya Goodin (ondernemer en oprichter van Time To Log Off, een platform dat mensen het belang van een offline leven doet inzien) ons leren hoe we ons leven kunnen terugkrijgen. Niet door alle beeldschermen in de vuilnisbak te gooien en zonder technologie verder te gaan. Nee, het boek helpt je een gezondere instelling ten opzichte van al die mobiele apparaten te ontwikkelen waardoor je uren gaat overhouden om de dingen die je leuk vindt te (her)ontdekken.

Digitale detox in zes hoofdstukken
Het boek is onderverdeeld in zes hoofdstukken waarin Tanya je laat zien hoe je je online tijd kunt beperken, ze je mindfulness activiteiten biedt om te ontspannen, je aanmoedigt om naar buiten te gaan, vertelt hoe je grip kunt krijgen op bepaalde online triggers, je analoge alternatieven geeft voor beeldschermactiviteiten en je aanmoedigt om oppervlakkige online contacten te laten voor wat ze zijn en je IRL contacten aan te halen. Sommige mensen zullen nerveus worden bij het idee om (veel) minder online te zijn maar uiteindelijk blijkt het met de tips en de technieken uit Off. (Verbeter je leven met een digitale detox) niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Tanya geeft o.a. digitale-detoxretraites en uit onderzoek is gebleken dat het geluksgevoel van de gasten van zo’n retraite aan het einde van hun verblijf bijna verdubbeld is. Bovendien brengen de meeste mensen na het bijwonen van een detoxretraite blijvende veranderingen aan in hun online leven. Kleine veranderingen misschien maar met een grote impact.

Interesse in een digitale detox?
Wil jij ook leren hoe je meer balans aanbrengt in de tijd die je online en offline doorbrengt? Het boek Off. (Verbeter je leven met een digitale detox) is verschenen bij Lev. en voor €9,99 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. En hoera! Van de uitgever mogen wij een exemplaar van het boek weggeven. Hoe je kunt winnen? Laat in het reactieveld op onze website of op onze FB pagina weten hoeveel uur jij per dag online bent en wie weet ligt het boek dan binnenkort bij jou op de mat.

By: Patti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *