LEUKE UITJES

Het nieuwe jaar is nog maar kort, maar deze drie uitjes heb ik er al op zitten. Wil ze graag met je delen, want de moeite waard. Kijk ook even op Insta, want daar vind je de filmpjes.

Starboard, Amsterdam Light Festival
Toen MyHappyKitchen vroeg of ik zin had om vanaf het water het Amsterdam Light Festival te bewonderen, yes. Starboard vertrekt vanaf Jungle Dock, Amstel 178, waar je in 75 minuten geniet van de 20 ALF kunstwerken. Een grappige, deskundige guide vertelt je er alles over. Tijdens deze tocht per sloep mag je onbeperkt drinken vergezeld van de lekkerste hapjes van de borrelplank, voor €35 pp. Als je ook van deze 20 ALF kunstwerken wilt genieten, kan dat nog t/m 22 januari. Een privé-boot in de lente en zomer huren kan natuurlijk ook, gaan wij ook zeker doen 🙂

Winter Efteling
Wie is er niet eens in de Efteling geweest? Voor ons was het de eerste keer in de winter, een magische aanrader – waaronder een schaatsbaan en de winter heide – ook als je net als ik niet in achtbanen kan. De achtbanen waren favoriet én Symbolica. Droomvlucht en Joris en de Draak waren helaas dicht. In hun app vind je veel meer info over de dag van je bezoek. Nadat we een half uur in de rij hadden gewacht, we eindelijk zaten, had Pagode helaas een technische storing, dus net als de heerlijke chrurros nog een goede reden om terug te gaan.
De winter Efteling is er nog t/m 5 maart. Tickets vanaf €38 pp en een parkeerkaart €12,50.

Muzee, WEED
WEED, de toekomst van Scheveningen? Je kent zeewier vast van het strand en de zee of om je sushi en als salade. Sinds de tentoonstelling in het Muzee in Scheveningen weet ik dat het ook wordt gebruikt als duurzaam bouwmateriaal en als textielverf. Vissers vonden zeewier, groeit in zout water, in hun netten maar troep en lastig, nu weten ze dat het goud is. Op 12 kilometer uit de kust vind je hier de eerste test North Sea Farmers zeewierboerderij. Het is de snelst groeiende biomassa op aarde, produceert 50% van onze zuurstof, want het zet CO2 om in O2 en wordt ook wel het gewas van de toekomst genoemd. En… zeewier is geen plant. Het groeit als een plant, plant zich voort als een schimmel maar… is een (macro) alg.

De tentoonstelling WEED vindt van 15 jan – 25 juni 2023 plaats in Muzee. Neem dan ook een kijkje in het Zeelab, experimenteren met zeewier: ruik, proef (Umami) en bestudeer. De entree kost (max) €9,50 pp.
PS het was voor mij ‘om de hoek’ maar ben toch met de auto gegaan. Parkeren maar liefst €6,50 p/u in de straten voor het museum, maar in de parkeergarage even verderop de helft.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *