TWO MINUTES

Comment

Food Lifestyle

Een paar weken geleden was ik weer eens op een event in – je raadt het al –  Amsterdam. Het werd georganiseerd door Colgate, want zij hebben een fijne nieuwe tandpasta die jouw tanden in 2 minuten helemaal schoonmaakt. Daarnaast hadden ze ook een aantal leuke vrouwen uitgenodigd, die lieten zien dat je van jezelf in maar 2 minuten een betere versie kunt maken. Dus lees snel even verder en maak ook dat heerlijke smoothie recept ♥

Het kwam erop neer dat je ’s morgens eigenlijk alleen maar een concealer nodig hebt om er een beetje toonbaar uit te zien (en misschien wat mascara 😉 ). Fajah Lourens liet met haar killerbody zien dat je in 2 minuten per dag toch heel veel voor je body kan doen. En als je je dag start met een korte meditatie of mindfulness oefening heb je daar de rest van de dag profijt van. Easy does it!

Colgate
Wist je trouwens dat de meeste Nederlanders maar 43 seconden hun tanden poetsen? En dat er dan maar twintig procent van de plak daadwerkelijk wordt verwijderd? Veel te weinig dus! Daar heeft Colgate iets op bedacht met de nieuwe Total Zichtbaar Effect tandpasta (€3,49), want twee minuten poetsen is het devies! Deze tandpasta komt spierwit uit de tube maar kleurt tijdens het poetsen steeds blauwer. Na 2 minuten heeft het schuim een diepblauwe kleur en dat is een handig seintje om aan te geven dat je lang genoeg gepoetst hebt. So clever, ook voor je kinderen 😉
Tips van Colgate: als je je tanden poetst, kijk dan bewust in de spiegel zodat je alle tanden en kiezen poetst. Zet je tandenborstel schuin op het tandvlees, want je tong heeft de neiging om de borstel weg te duwen. Poets niet te hard en gebruik geen harde tandenborstel.

Ontbijt
Weet je wie er ook op dit persevent was? Daisy Oppelaar van I Love Health, waarover je hier vast al alles hebt gelezen. Zij vertelde hoe je heel simpel, snel – lees 2 minuten – een gezond ontbijtje  kunt klaarmaken. Op haar vraag wie er elke ochtend ontbijten, gingen alle handen de lucht in, behalve die van mij. Bij mij gaan de ochtenden vaak zo snel, dat de dagen als ik thuiswerk, ik pas tegen lunchtijd ontbijt. Daisy keek me verwijtend aan en vond dat ik dat heel snel moet veranderen.

We weten allemaal dat ons lichaam het ’s nachts zonder eten heeft moeten doen en om goed te kunnen functioneren, presteren en concentreren hebben we na het opstaan dus weer voedsel nodig. Een ontbijt is ook belangrijk om op gewicht te blijven, zorgt voor een goed humeur en belangrijke voedingsstoffen.

Daisy vertelde dat je natuurlijk kunt kiezen voor een havermoutpapje met van alles erin, maar dat je heel simpel en snel een heerlijke smoothie kunt bereiden. Heel grappig, ook met niet zo voor de hand liggende ingrediënten. Een tip van haar was ook om bevroren fruit uit de vriezer erin te gooien. Deze kant-en-klare pakjes koop je gewoon bij de supermarket en zijn heel handig om in de ochtend (lekker snel) te gebruiken.

Daarna ontving ik via de post – zoó lief – haar fijne I love Health boek, alles over Food, Sport and Health én heerlijke, gezonde recepten, ook voor het ontbijt! Ik heb voor meer recepten ook nog even op I Love Health gekeken. Daisy, dank je wel en ik beloof dat ik mijn leven zal beteren, want ik ben gek op smoothies en açaibowls 🙂 zoals deze heerlijke groene smoothie, die ik vanmorgen heb gemaakt:

Groene tropical smoothie
2 dikke schijven ananas (heb een bakje verse ananas gebruikt)
halve mango (ook een bakje verse mango gebruikt)
1 handje basilicum blaadjes
2 flinke handen spinazie
200 ml kokoswater (1 pakje Vita Coco)

Alles in de blender, blenden maar & enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *