TRENDS 2019

Nu 2019 een paar dagen oud is, heb ik even wat trends (met collages) voor je op een rijtje gezet. Zodat je weet wat je dit jaar kan verwachten en alvast kan gaan inslaan 🙂

Het Pantone Color Institute heeft Living Coral als de belangrijkste kleur van 2019 uitgeroepen. Deze levendige koraaltint met een gouden ondertoon volgt ultra violet op.Je doet het in 2019 goed 😉 als je in je interieur natuurlijke accessoires gebruikt, een fluwelen bank hebt staan, bloemetjes behang op je muur plakt, warme tinten gebruikt, maar zwart/wit mag ook, messing in je badkamer terug laat komen en de jaren ’70 zijn ook weer helemaal terug.En je sieraden worden groot, groter, groots met liefst een logo 😉Gelukkig zet duurzaamheid dit jaar ook door. We kiezen steeds vaker voor kwaliteit boven kwantiteit. Niet alleen voor kleding, maar ook voor interieur, accessoires en cosmetica. Overvolle kledingkasten, single use producten of goedkope prullen? In 2019 kan dat echt niet meer. Maar ook in ons eetpatroon; onze dagelijkse voeding wordt gezonder en bewuster (Is het wel duurzaam? Waar komt het vandaan? Hoe zit het met E-nummers? Hoeveel verspilling? Hoe wordt het gemaakt? Is het ook gezond?), waardoor we het onszelf gunnen om te ‘zondigen’ met een luxe bonbon of iets anders lekkers. Vind dit zelf niet echt iets nieuws, deed dit al jaren hahaha. En onze angst voor suiker neemt iets af, suiker mag weer, maar liever geen toegevoegde. Een plantaardig dieet -vegetarische (lekkere) burgers worden dit jaar de hit- is steeds meer geaccepteerd en vlees eten doen we gelukkig veel minder.
En we kunnen er echt niet meer omheen, plastic zit overal: in onze cosmetica, in ons eten en in de natuur. Het begin is gemaakt met per 2021 een Europees verbod op single use plastic (zoals plastic bestek, rietjes, borden) en de verpakkingen, denk aan plastic rondom komkommers, plastic zakjes etc. worden verminderd.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *