|

UNFU*K YOURSELF + WIN

Zelf middenin persoonlijke omstandigheden die het leven net een beetje minder leuk maken, werd bij mij het boek Unfu*k Yourself bezorgd om te reviewen. Een zelfhulpboek. Goedkoper dan een bezoekje aan de psycholoog, maar heb je er ook echt iets aan? Dit boek van Gary John Bishop – mentor, coach en allround wake up artist – belooft je te begeleiden bij echtscheiding, verlies, falen, gezondheid en problemen op het werk (vier maal check) en je de kracht te geven om het leven weer op te pakken. Hoe? Door aan de gang te gaan met de knagende negatieve stemmetjes in je hoofd die voor zelfopgelegde beperkingen zorgen en die je in de weg staan.

Niet zeiken maar doen
Aha. En hoe ziet mister Bishop dat dan? Heel in het kort; hij praat de lezer bepaald niet naar de mond. Als je op zoek bent naar een boek dat je vertelt hoe zielig je bent, is Unfu*k Yourself niets voor jou. Bishop spreekt de lezer zelfs een beetje onaardig toe. Hij deelt schoppen onder de kont uit en gelooft heilig in het ‘niet lullen maar poetsen’ ofwel ‘niet zeiken maar doen’ principe. ‘Ja maar’ bestaat in zijn boek niet. Alles draait volgens hem om bereidheid of onwil, een verandering in je mindset die alles mogelijk maakt. Hij wil gewoon dat je nu handelt. Want van actie komt geluk. Doe, en je gedachten zullen volgen. In tegenstelling tot de meeste zelfhulpboeken die je helpen je innerlijke drang te vinden om dingen gedaan te krijgen, biedt Gary Bishop een andere benadering. Voor hem maakt het niet uit of je altijd in de juiste stemming en mentaliteit bent om je shit voor elkaar te krijgen. Je moet het gewoon doen. Eenvoudig.De zeven beweringen van Bischop
Even terugkomend op die stemmetjes die eenieder van ons de hele dag hoort: Bishop adviseert om die stemmetjes eens op een andere manier te gaan inzetten. Vertel jezelf niet meer dat je ooit vast geweldig zult gaan zijn. Nee, je bént geweldig. Je zult niet dapper zijn. Je bént dapper. Deze kleine tweak in je innerlijke spraak heeft een grote impact op je zelfbeeld. De auteur zegt: ‘om je leven te verbeteren, moet je je denken veranderen, actie ondernemen en vasthouden aan je nieuwe gewoonten’. That’s all. Laten we nu ingaan op de beweringen waarvan Gary wil dat je ze gaat begrijpen en gebruiken.

 1. Ik ben bereid
 2. Ik ben geprogrammeerd om te winnen
 3. Ik heb dit nu eenmaal
 4. Ik omarm de onzekerheid
 5. Ik ben niet mijn gedachten; ik ben wat ik doe
 6. Ik ben vastberaden
 7. Ik verwacht niets en aanvaard alles

We worden wat we doen
Stel jezelf de vraag wat je boven alles wil doen? Waar zou je offers voor brengen? Of wat wil je juist persé niet doen? De auteur nodigt je uit om proactief na te denken over wat je wilt, in plaats van dromen na te streven die niet van jou zijn. Wacht niet een heel leven om erachter te komen dat je het hebt verspild. Neem de leiding en ben de kapitein op je eigen schip. Voel je je vaak een verliezer in jouw spel? Dan is er altijd de keuze om het spel te veranderen. Je beperkt je tot de realiteit die je kiest, en om te slagen zou je moeten bewijzen dat die vastgehouden [negatieve] overtuigingen verkeerd zijn. Het echte leven is waardevoller dan het verhaal dat je erover hebt. We streven naar zekerheid vanwege de oeroude behoefte om veilig te zijn. Daarentegen staat het verlangen naar veiligheid tegenover al het groots en nobels dat je wilt ondernemen. De ergste beslissing is er niet een te maken. Geen beslissing, geen ervaring, geen leren. Het ontbreken van beslissingen en acties leidt tot de ergste spijt in het leven. Actie overtreft alles. En zekerheid bestaat niet. Verover de angst door te doen en begin nu. Je hoeft er geen zin in te hebben om het te doen. Dat is de enige weg naar geluk. We worden wat we doen.Ready to Unfu*k Yourself?
Enthousiast geworden en klaar om jezelf te unfu*ken? Het boek Unfu*k Yourself is uitgegeven bij uitgeverij Scriptum en verkrijgbaar voor €12,95. Van de uitgever mogen wij één exemplaar van het boek weggeven. Hoe je kunt winnen? Laat hieronder, op onze FB pagina, Twitter of Insta weten waarom juist jij dit boek nodig hebt. Binnenkort maken we de winnaar/winnares bekend.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Benieuwd naar wat voor benadering de schrijver en bedenker heeft
  Om mensen het inzicht te geven wat nodig is voor die figuurlijke schop onder de bibs.

 2. Het moet eigenlijk op mijn voorhoofd worden geschreven Unf#%* yourself. Maar omdat dat best raar staat lijkt me het boek een beter begin! Dus bij deze ik ben er klaar voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *