HOW I SURVIVED BLACK FRIDAY

‘Goedemorgen Mishanou, we hebben een vlucht voor je! Je mag je straks melden voor de vlucht naar LA’. Wat mijn baan als stewardess zo leukt maakt is dat geen dag hetzelfde is hoewel dat weer veel flexibiliteit vergt. Soms sta je ook reserve om gaten op te vullen mocht er bijvoorbeeld iemand ziek worden. Afgelopen donderdag was het zover en werd ik opgeroepen. Het eerste wat er in mij opkwam toen ik hoorde dat ik naar LA mocht was…’oh my gosh, hoe cool want het is morgen Black Friday!’ Toegegeven, ik had het nog nooit meegemaakt omdat ik om een of andere reden altijd vergeet een USA vlucht aan te vragen rond Thanksgiving. En ergens was ik er ook een beetje huiverig voor.. Gaan mensen echt met elkaar op de vuist? En die rijen. Drie uur in de rij staan? Daar heeft echt niemand tijd voor.

Mocht je volgend jaar rond Thanksgiving naar de USA gaan copy paste dan deze tips.

1. op Thankgiving day sluiten de winkels overdag om vervolgens ’s avonds weer open te gaan tot middernacht of zelfs helemaal niet sluiten. Na hun turkey dinner gaan hele gezinnen dus op pad om kerst cadeaus in te slaan en is het dus ver-schrik-ke-lijk druk! Tip? Blijf deze dag lekker uitbuiken en ga op Black Friday lekker vroeg op pad.

2. patience people. Ga naar een happy place in je hoofd want haast mag je dus echt niet hebben.

3. maak een lijst zodat je gericht kunt shoppen en weet welke (soort) winkels je moet bezoeken en welke niet.

4. zorg dat je goed uitgerust bent. Je begrijpt dat winkelen met negen uur tijdsverschil niet heel bevorderlijk is voor je humeur (zeker niet wanneer de dame achter je je al 5 keer heeft geduwd met haar enorme shopping cart!)

5. comfort is everything! It goes without saying maar laat je Louboutins vandaag maar op je hotelkamer. Stylish eruit zien is op deze dag niet nodig.

6. maak een budget. Het is met al die kortingen heel erg aantrekkelijk om helemaal los te gaan maar vergeet niet dat er ook nog tax bijkomt. En je wilt natuurlijk niet op water en brood de rest van de maand.

7. ‘heb ik dit echt nodig of koop ik het alleen omdat het goedkoop is?’ Stel jezelf deze vragen. Wees kritisch, dat voorkomt miskopen.

8. Have fun! Hoe leuk is het om net wat je zoekt tegen te komen met 70% off?

 

 

sale

 

Volgend jaar Thanksgiving ga ik zeker een vlucht naar de USA aanvragen!

 

 

beeld:  by Mishanou, google.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *