RECHARGE IN 7 DAGEN

Een poosje geleden vroeg Mariska me of ik voor Marvelousz.com het ‘7-Day Recharge’ programma wilde doen. Wat houdt het programma precies in? In het kort; een 7-daagse ‘detox’ voor lichaam én geest, met aandacht voor voeding, inspanning, ontspanning en (nacht)rust. Mariska’s vraag kon niet op een beter moment komen; inbetween feestdagen (iéts teveel marsepein en pepernoten geconsumeerd de afgelopen week, en mentaal nog niet helemaal klaar voor de aankomende kerststress), en daarnaast net een intensief revalidatietraject afgerond. Tijdens de revalidatie deed ik al de nodige kennis op over een Zen leven, maar de 7-Day Recharge zou voor mij weleens het befaamde ‘puntje op de i’ kunnen betekenen. De kennis was er al wel, maar het in de praktijk doen, daar schortte het nog weleens aan. Ik antwoordde Mariska dat ik het programma graag wilde volgen, registreerde mezelf via de site, en prikte als startdatum maandag 7 december.

In de dagen ervoor las ik me in via de 7-Day Recharge app. Dit is een complete app voor op je telefoon, met daarin o.a. de Recharge instructie Manual, een receptenboek + boodschappenlijst voor de hele week, diverse opdrachten, ademhalingsoefeningen, meditaties en yoga sessies. Daarnaast nog de scorekaarten die je aan het eind van iedere dag invult. Vanaf de aanvangsdatum ontving ik dagelijks 2x een mail van het programma met hierin uitleg over een onderdeel van het programma, de dagopdracht voor die dag, recepten en aanmoediging. De eerste dag ging ik voortvarend aan de slag; om 6.30u lag ik al in de woonkamer op mijn yogamatje, ik dronk (kruiden)thee en water of mijn leven er vanaf hing, at een gezond havermout ontbijtje, stond 3 minuten onder een koude (!) douche, wandelde met mijn hond in het park en … klapte om 10.30u in elkaar. Mijn eerste wijze les. Ik heb een chronische aandoening die zich vooral uit in een groot tekort aan energie. Hoe kon ik denken dat ik die aandoening deze week wel even van me af zou kunnen schudden? Een break van anderhalf uur later hervatte ik het programma met een lichte lunch, een flinke hoofdpijn en een chagrijnig humeur. Mijn lijf snakte naar koffie (een no-go tijdens het programma). Normaal drink ik wel 5 of 6 koppen per dag, en ik besloot meteen op dag 1 om de koffiekraan niet compleet dicht te draaien. I need my coffee! De rest van de week dronk ik maximaal 2 koppen koffie per dag.

IMG_0539

Gezond eten is één van de pijlers van het programma en ook al is het programma geen dieet, op de derde ochtend was er al een kilo van mijn startgewicht af. Een prettige bijkomstigheid. De recepten uit het programma zijn redelijk simpel en snel te maken. De Penne Pasta (dag 6) is hier in huis de grote favoriet, maar ook een aantal van de andere recepten zullen we zeker nog eens maken. Overige onderdelen van het programma zijn o.a. dagelijkse meditaties (check), 3 x daags ademhalingsoefeningen (check), en om 20.30u alle schermen (tv, telefoon etc) in huis uit (oeps!). Dit laatste onderdeel is me tot mijn grote schaamte niet 1x gelukt. Juist ’s avonds app ik met mijn vriendinnen, check ik op Facebook wat iedereen die dag heeft gedaan, en kijk ik vanuit mijn bedje een film of serie op tv. Heerlijk! Wat ook dagelijks terugkomt in het programma, zijn het maken van een prioriteitenlijst voor de dag erop (fijn voor het overzicht), en het kort opschrijven van de hoogtepunten van die dag. Dit alles is bedoeld om een bepaald bewustzijn te creëren over hoe je een dag invult en wat je nou eigenlijk fijn en belangrijk vindt. Aansluitend hierop bevat het programma een drietal opdrachten, waarmee je aan de slag gaat met de pijler ‘Geluk’, het ‘Personal Recharge Plan’, en de vraag ‘Waar ben ik goed in?’. Bij die laatste opdracht krijg je de input van mensen uit je omgeving en dit leverde in mijn geval een fijn stapeltje complimenten op, alsook suggesties voor werk dat ik met deze kwaliteiten eventueel zou kunnen gaan doen. Een leuke opdracht!

Samenvattend; het 7-Day Recharge programma is niet iets wat je er ‘even bij’ doet. Meedoen vraagt om voorbereiding, tijd, bewustzijn, toewijding en doorzettingsvermogen. Vooral op dag 2 viel het me zwaar om het programma te doen; met 2 zieke gezinsleden om me heen, en een doktersafspraak die een uur uitliep was het al snel ‘doei planning!’. Het kostte me die dag moeite om me flexibel met alles en iedereen mee te bewegen en toch de doelstellingen van het programma te behalen. Verder valt het me tegen hoe verslaafd ik ben aan koffie, social media en televisie. Een eye-opener. De volgende keer dat ik het programma doe, ga ik zeker proberen om tv en telefoon ’s avonds uit te laten. De dagelijkse yoga is me heel goed bevallen, yoga is the answer to everything! Ik deed al 3 avonden per week een uur yoga in de studio, maar ik blijf de 18 minuten Easy Morning Yoga gewoon elke dag doen (het voordeel van een VIP membership; je hebt een jaar toegang tot de app, alle instructievideo’s, meditaties etc, en ook ontvang je ter extra ondersteuning het boek ‘Recharge in 7 dagen‘). Ook de meditaties en ademhalingsoefeningen zijn wat mij betreft een blijvertje want ik ben de afgelopen dagen meer ontspannen dan ooit. Ik heb niet alle dagen het maximaal te behalen aantal punten (20) gescoord op mijn dagelijkse scorekaart, maar al met al ben ik toch tevreden over hoe ik het programma heb gedaan. Ben jij ook toe aan een gezondere levensstijl, dan raad ik je 7dayrecharge zeker aan.

By: Patti 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *