KLADDKAKA

Kijk jij ook naar Masterchef Australia? Nadat vorig jaar bekend werd dat Gary, George en Matt ermee stopten omdat ze niet uit de financiële voorwaarden kwamen, dacht ik, ik kijk nooit meer. Maar goed, dan gebeuren er dingen en heb je afleiding nodig. Dus een paar maanden geleden toen het nieuwe seizoen begon, toch gekeken en nooit verwacht, het is leuk!

Spoiler Alert
In het twaalfde seizoen is er een nieuwe, enthousiaste en meer van deze tijd jury: Jock Zonfrillo, Melissa Leong en de winnaar van het vierde seizoen Andy Allen. In dit ‘Back to win’ seizoen doen de favoriete deelnemers uit de vorige elf seizoenen (behalve de winnaars) mee, dus oude bekenden. Dus het voelt nieuw en ook weer vertrouwd. Het nieuwe seizoen, wat nog niet in NL wordt uitgezonden, volg ik online. Je ziet de deelnemers niet in het huis en ze zijn bekend door hun kookboeken, restaurants, social media en kookprogramma’s. Halverwege het seizoen vindt er vanwege het virus een aanpassing plaats, de afleveringen zijn nog alleen in en rond de Masterchef keuken en merk je dat afstand houden niet makkelijk gaat. Tijdens de uitzending met Katy Perry, doet opeens één van de favorieten, Ben Ungermann, je kent hem vast wel van zijn ijs, niet meer mee. Hij staat één dezer dagen terecht voor ‘sexual assault with a minor’.

Kladdkaka
In één van de laatste afleveringen maakt Khanh Ong (inmiddels afgevallen, maar niet door dit recept) deze heel simpel te maken typische Zweedse chocoladecake. Zag er zo lekker, dus geïnspireerd door hem, dacht ik, na heel lang niets gebakken te hebben, we gaan Kladdkaka maken (zie filmpje op Insta en FB). Wie houdt er nou niet van chocola? Het recept online opgezocht en ik denk dat iedereen deze ingrediënten wel in huis heeft:
90 gram bloem
2 eieren
250 gram (basterd)suiker
3 eetlepels cacao
100 gram boter
4 theelepels vanille extract (of 1 zakje vanille suiker)Oven voorverwarmen op 170 graden. Je doet alles in een mengkom en mixt het tot een glad mengsel. Bakvorm invetten en het mengsel (oké Dyl en ik hebben de mixer en de kom afgelikt, deeg is zo lekker!) in de bakvorm, 25 minuutjes bakken en klaar. Wat fruit erbij en genieten maar.

De cake was heerlijk, maar voor ons niet smeuïg genoeg in het midden. Dus ik heb nog even verder gegoogled en er zijn meerdere recepten (dit is Khanh’s recept) en zelfs waarin de cacao wordt vervangen door 3 repen gesmolten pure chocolade. De volgende keer verander ik de baktijd sowieso naar 20 minuten en smelt de boter eerst. Als je nog meer tips, voor STICKY Kladdkaka hebt, lees ik deze graag, want ik maak het snel weer… zo makkelijk en onwijs lekker!
Njut av din tårta.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *