WE ARE NOT A FUCKING GALLERY

The Public House of Art is een controversieel nieuw art concept dat de regels rondom het verzamelen van kunst fundamenteel gaat veranderen.

De overtuiging dat kunst voor iedereen zowel betaalbaar als begrijpelijk moet zijn ligt hieraan ten grondslag. Daarnaast is ook de beleving van essentieel belang; samen met creative agency Kessels Kramer is een concept gecreëerd waarin iedereen zich welkom voelt.

Door te werken met thema’s maakt The Public House of Art kunst begrijpelijk. Twee keer peer jaar zal hiervoor worden samengewerkt met internationale kunstenaars. Het eerste thema is “The Awesome”, denk hierbij aan het gevoel dat bij je opkomt wanneer je mond-open-vallend-intens door iets wordt geraakt. De kunstenaars die aan dit thema hebben meegewerkt zijn: Jenny Boot, Henri Seders, Barbara van den Berg, Andrei Petrescu, Eric Guo en Shemara, Deji, Astrid Boers en Valay Shende. Dit is een mix van zowel beginnende als gevestigde kunstenaars, die met elkaar gemeen hebben dat ze vernieuwende kunst maken die naadloos aansluit op de ideeën en guidelines van The Public House of Art.

De kunst is voor iedereen betaalbaar omdat het in vier maten S, M, L, XL (house, villa, mansion en castle) wordt aangeboden; de prijzen variëren van 100 euro voor de kleinste maat tot en met 1.500 voor de grootste.

Save the date:
Eind oktober 2015 opent de Public House of Art officieel haar deuren op de Nieuwe Spiegelstraat 39 in Amsterdam. Tijdens deze opening zal het kunsthuis veranderen in een groot levend kunstwerk, waarbij de ramen van het kunsthuis een centrale rol spelen. Het zal een groots spektakel worden, geheel in de stijl van The Public House of Art: Art to disrupt! Kijk voor meer info op: www.publichouseofart.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *