PROSECCO MADE ME DO IT

Heb ik je al eens verteld dat de enige reden waarom vrienden nog bij ons langskomen, mijn scroppino is? Dus toen ik dit schattige, roze boekje met die heerlijke titel ontving, sprong ik een gat ik in de lucht. Blijkt dat je met prosecco nog meer heerlijke cocktails kan maken. Don’t tell my friends… Cheers op het weekend!

Amy Zavatto -kleindochter van een Italiaanse wijnmaker en dochter van een whiskyliefhebber, werkt, eet en drinkt (het liefst een Manhattan) in New York. Ze schrijft over cocktails en wijn voor verschillende bladen en schreef meerdere succesvolle boeken- legt je in dit boekje, met de leukste illustraties van Ruby Taylor, alles uit wat je moet weten. “Prosecco is betaalbaar en maakt bubbelwijn voor iedereen bereikbaar. Prosecco wekt de eetlust op, kust met zijn mooie, fruitige aroma’s je zintuigen wakker en is een superverleidelijke partner aan tafel”.“Prosecco is de naam van de DOC (Denominazione di Origine Controllate) de aanduiding van een specifiek gebied”. Dat alle prosecco’s zoet zijn is een fabel (heb je zelf waarschijnlijk ook wel ervaren). Maar hoe weet je nu of je de juiste koopt? Dat blijkt dus heel simpel: Extra Brut: zeer droog met weinig suiker, Brut: is aangenaam droog, Extra Dry: is fruitig en Dry gaat richting de dessertwijn. Je bewaart de flessen op hun zij op een koele, donkere plek en een paar uur voor gebruik in de koelkast. Zo staan er nog veel meer tips en weetjes in dit fijne boekje. Maar ook je zelf siroop voor in de cocktails maakt en 60 recepten voor de heerlijkste cocktails met de leukste namen.

Na de Fragola Fizz (op de foto), die zoooo lekker smaakte is dit weekend bij ons de ‘Dance Party’ aan de beurt, waarvan ik het recept graag met jullie deel:
‘Sommige drankjes glijden zo makkelijk naar binnen, dat het lijkt alsof ze niet alleen heel erg lekker zijn, maar ook nog over geheime krachten beschikken. Zodat je het ene moment een bruisend, op rum gebaseerd drankje zit te drinken en het volgende moment met al je vrienden door je woonkamer danst. Dat is exact wat deze fleurige, vrolijke, bruisende verleider met je doet.’Ingrediënten
45 ml witte rum
22 ml vlierbloesemlikeur
15 ml versgeperst limoensap
60 ml prosecco brut
reep limoenschil, als garnering

Bereiding
Vul een cocktailshaker met ijs. Giet de rum, de vlierbloesemlikeur en het limoensap erin. Schud goed en giet door een zeefje in een met ijs gevuld, extra groot whiskyglas (350 ml). Vul aan met prosecco en garneer met de limoenschil.

Amy Zavatto’s Prosecco Made Me Do It is uitgegeven door Unieboek Uitgeverij Het Spectrum en koop je voor €12,50.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *