|

BEE HONEST

Bijen zijn niet zo fijn als je relaxt op een terrasje zit, maar wist je dat zonder bijen er geen koffie, chocola! en vele fruit-, groente- en notensoorten zijn? En dat meer dan de helft van de bijen in Nederland met uitsterven wordt bedreigd? Hoogste tijd om er iets aan te doen, toch?

Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90 procent van de bloeiende plantensoorten in het wild en voor meer dan 75 procent van onze belangrijkste gewassen. Door o.a. pesticiden worden bijen dus met uitsterven bedreigd. En zoals Einstein al zei: ‘If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have 4 years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man’. Gelukkig zijn er imkers die wel rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Zo imkert Wouter Vuyk al 40 jaar op biologische wijze. Bij zijn imkerij de Traay worden geen antibiotica of chemische middelen gebruikt. De biologische honing die er wordt geproduceerd is niet alleen heel lekker – licht verteerbaar maar bevat wel veel calorieën, die meteen worden omgezet in energie, dus ook fijn als je gaat sporten – maar ook goed voor je huid. Want honing is antibacterieel, bevat verschillende soorten vitamines en hydrateert op natuurlijke wijze. Vandaar dat de Traay zich liet inspireren door de bij en in 1993 een eigen cosmeticalijn introduceerde: (h)eerlijke natuurlijke (verzorgings)producten die fijn zijn voor jou én de natuur. Alle producten hebben honing en bijen gerelateerde ingrediënten zoals gelee royale, propolis (natuurlijk antibioticum), stuifmeel en bijenwas als basis. De fijne geur danken de producten aan natuurlijke essentiële oliën afkomstig van bijvoorbeeld rozen, sinaasappel en amandel.

Bee Honest
Het merk heeft als doel om (h)eerlijke voeding voor de huid te creëren. Alle producten hebben een gecontroleerde kwaliteitsgarantie van BDIH. Dus dierproefvrij, geen minerale ingrediënten, synthetische geur-, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Daarnaast zijn de verpakkingen zo min mogelijk belastend voor het milieu en is dit groene merk heel betaalbaar. Bee honest doet er namelijk alles aan om de wereld voor mens én bij een beetje mooier te maken. Zo werkt het merk o.a. samen met The Tipping Point: de drijvende kracht achter het platform The Pollinators. Dit platform ondersteunt lokale initiatieven op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen. Ook zorgen The Pollinators de komende jaren actief voor het vergroten van biodiversiteit in de stedelijke omgeving.

Ik heb kennis gemaakt met de doorzichtige lippenbalsem (€3,99) met frambozen extract wat het een heerlijk fruitige smaak geeft. De lippenbalsem bevat bijenwas, biologische plantaardige oliën (zonnebloem, abrikozenpit en jojoba), cacaoboter en maakt je lippen super zacht. De amandel dagcreme (€8,95) ruikt onwijs lekker, smeert makkelijk uit en maakt je huid zacht en glanzend. Met o.a. bijenwas, biologische zoete amandel- en zonnebloemolie en shea butter. Met deze douche crème (€6,95) lijkt het of je badkamer vol met rozen staat. De biologische sesam- en olijfolie en shea butter maakt je huid zacht en droogt niet uit. En ja, die pot (h)eerlijke doorzichtige honing in mijn yoghurt of thee is heerlijk zacht van smaak. Ook fijn als je last hebt van je keel, want het verzacht meteen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *