BORN IN ANTWERP

Plan je binnenkort een gezellig weekendje Antwerpen? Dat wordt nog leuker omdat deze stad dit jaar Antwerps creatief talent in de spotlight zet met Born in Antwerp. Met als middelpunt een creatief hoofdkwartier waar designers, modeontwerpers, beeldende kunstenaars, muzikanten, maar ook andere creatieve Antwerpenaars kunnen samenkomen om hun passie en ideeën te delen.

De lancering wordt gevierd met een groot openingsweekend vanaf a.s. vrijdag, 22 april. Het hoofdkwartier van Born in Antwerp zal gevestigd zijn in de bruisende en opkomende buurt van Het Eilandje. In de loods aan de Scheldekaaien vind je onder andere een filmzaal, een auditorium, 2 bars met zonneterras, een creatief werkatelier en een vergaderzaal. Naast het samenwerken en het uitwisselen van ideeën, presenteren creatievelingen er ook hun werk.

Donderdags kan je er terecht voor interessante events. Elke vrijdag nemen jonge makers het Hoofdkwartier van Born in Antwerp onder handen. Zij krijgen carte blanche en mogen een avond inrichten naar wens. Feestje? Concert? Boeklezing? Diner? Alles kan en mag. Zaterdag staat in het teken van workshops en ateliers en op zondag kan je er terecht voor je lokale markt: van rommelmarkt, tot foodmarkt. Wat kan je allemaal verwachten van Born in Antwerp? Een expo van Bruno Pieters, de Modeshow van de modeafdeling van de Academie én een tentoonstelling van alle Masters van Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten onder één dak. Ook De Invasie van Antwerpen, het internationaal gerenommeerde congres voor grafisch talent OFFF Festival en de heropening van het Museum Plantin Moretus ontbreken niet. Het volledige programma van het Hoofdkwartier van Born in Antwerp vind je op: borninantwerp.be.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *