ESSE SKINCARE

Twee weken geleden belde Claudia van Beautytag (zij belt sinds vorige zomer wekelijks). Ik had toevallig net voordat ze belde een pakje, met probiotische producten van Esse, van MVPR -met hele lieve brief van Marja- uitgepakt. Ze vroeg me of ik al kennis had gemaakt met Esse, want zij was heel enthousiast over het serum dat ze testte. Wel wat prijzig (€105) maar het geld meer dan waard. Door Clau’s enthousiasme, was ik nog meer benieuwd, dus heb het een en ander gelezen en de producten meteen gaan gebruiken.

Esse
Het Zuid-Afrikaanse salonmerk Esse (betekent ‘zijn’ in het latijn) is uniek in de wereld op het gebied van high-tech probiotische huidverzorging. Oprichter Trevor Steyn was in 1996 op scheikunde afgestudeerd. Zijn mentor inspireerde hem voor Afrikaanse planten. Na de ontdekking wat sommige van die planten voor huidverzorging zouden kunnen betekenen, richtte Trevor Esse op. Dat begon in 2000 met research op de Kigelia Africana, de Afrikaanse Worstenboom (met medicinale werkingen). Na 2 jaar bezig te zijn met formules werd Esse in 2002 geboren.

Trevor heeft een totaal nieuwe visie op onze huid; in plaats van orgaan, ziet hij de huid als een ecosysteem van menselijke cellen en microben. Het in stand houden van de diversiteit in dit ecosysteem vormt de basis van zijn huidverzorgingsproducten. Innovatieve productietechnieken, luchtdichte glazen verpakkingen en formules met natuur-identieke conserveringsmiddelen die milder zijn dan gedestilleerd water. Daarnaast is het merk vanaf de start in 2002 toegewijd aan ethische standaarden: gecertificeerd biologisch (Ecocert), vegan, proefdiervrij, fair trade en CO2 neutraal.

Wat doet probiotica?
Gezonde darmflora is gezonde huidflora. De meeste mensen associëren probiotica (goede microben) met het onderhouden van een goede darmflora (je kent vast Yakult wel). Uit recent onderzoek is gebleken dat de huidconditie een duidelijke samenhang heeft met de aanwezigheid van goede microben (probiotica is een goede bacterie dat onze huid beschermt) in en op de huid. Zonder een grote diversiteit aan microben kan je huid niet optimaal functioneren, met huidproblemen en veroudering als gevolg. De producten van Esse zijn dus zo ontwikkeld dat ze een milieu op je huid creëren dat de groei van goede microben, stimuleert. Het geschatte aantal microben in en op onze huid is 1.000.000.000.000!?! Dus gebruiken ze prebiotica om goede microben te voeden en in stand te houden, zodat de slechte bacteriën minder worden. Esse is dus eigenlijk anti-aging zonder naalden, want de producten bevatten een hoge concentratie probiotische en biologische ingrediënten die hydrateren, kalmeren en vernieuwen. Huidproblemen als hyperpigmentatie, acne, rosacea, eczeem, overgevoeligheid en dehydratatie worden effectief behandeld en daardoor kan je huid weer haar oorspronkelijke functie vervullen, gezond houden en beschermen. Klinkt goed, toch?

Als je niet eerder Esse hebt gebruikt, wordt geadviseerd om met de Sensitive lijn te beginnen. Waarschijnlijk kreeg ik daarom een aantal producten uit deze lijn toegestuurd. De inhoud van de mooie, minimalistische glazen verpakkingen ruikt heerlijk zacht naar amandel, dus dat begint goed.

De Sensitive Cleanser (€52) is een milde en effectieve reinigingsmelk met Aloë Vera, probiotica en prebiotica om je huid te verzachten, te hydrateren en te kalmeren. Een extract van Lactobacillus zorgt voor een positieve verschuiving van bacteriepopulaties en voor een gezonde stralende huid. Deze fijne crème reiniger schuimt niet, maar verwijdert eventueel ook make-up en zelfs op een vochtig wattenschijfje je oogmake-up. Afspoelen met water (vind ik handig onder de douche). Je huid wordt schoon, zacht, krijgt een gezonde glans en trekt niet. De Sensitive Toner (€42) spray je op je gezicht (eerst goed schudden voor gebruik!) en verkoelt en hydrateert. De toner verbetert de barrièrelaag, beschermt, vermindert roodheid en inflammatie en herstelt de bacteriebalans. Je brengt de spray voor de moisturiser aan. Je mag de toner trouwens de hele dag door gebruiken om je huid te kalmeren, hydrateren en te voorzien van een probiotisch beschermlaagje.Naar dit potje was ik heel erg benieuwd want puur vocht voor je huid. Deze Hydro Moisturiser (€60) is een luchtige crème die onder andere hyaluronzuur en probiotica bevat om je huid extra te hydrateren. Het extract van Lactobacillus zorgt voor een positieve verschuiving van bacteriepopulaties en een gezonde stralende huid. Verzacht en beschermt, verbetert de elasticiteit van je huid en wordt snel opgenomen.De Sensitive Eye Cream (€57) is een dunne, witte lotion die de tere huid rondom je ogen hydrateert zonder deze gevoelige huid te irriteren en snel intrekt. Extracten van de melkzuurbacterie zorgen voor een verbeterde balans van de huid door de aanwezige goede stammen te ondersteunen. Inuline en Alfa-glucaan oligosachariden zijn prebiotica die zijn toegevoegd om de goede microben te voeden zodat deze de slechte microben uitschakelen. Eén pompje per oog is voldoende.

Al na twee dagen begreep ik wat Clau bedoelde, want je huid is super glad, elk bobbeltje is meteen verdwenen (al heb ik daar bijna geen last van) en je voelt en ziet echt dat deze verzorging met probiotica meteen wat met je huid doet, zoals een gezonde glans. Het enige wat ik na twee weken gebruik wel blijf merken, is dat deze Sensitive lijn te weinig voor mijn huid is. De eye cream vind ik fijn voor overdag, maar mijn huid voelt na gebruik van de toner en moisturiser nog steeds trekkerig aan. Mijn huid heeft dus ‘meer’ en zeker meer vocht nodig, dus ben erg benieuwd naar hun Plus lijn én de Lip Conditioner.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *