MIA SANGRIA

Dit is echt de hit van de zomer! Twee geweldig mooie ‘Gaudi’ flessen met heerlijke sangria, door Freixenet in een modern jasje gestopt. Sangria komt van sangre, wat bloed betekent en verwijst naar de kleur van sangria. Dat klopt niet helemaal, want sangria is er ook in een witte variant en ook zoó lekker!

Barcelona in een glas
Mia Sangria by Freixenet werd gecreëerd door de Spaanse wijnmaakster Gloria Colell: “zelf serveer ik mijn vrienden vaak sangria en ik vond dat de consument ook een goede Spaanse sangria verdient, zoals wij die drinken in Barcelona. Ik heb mijn kennis van wijn gecombineerd met de methodes waarop mijn familie zelf sangria maakte. Mia Sangria van Freixenet vertegenwoordigt voor mij de smaak van Barcelona, de smaak van mijn thuis.” Niet alleen de smaak verwijst naar de bruisende Catalaanse stad, de kleurige mozaïekprint in het logo van Mia Sangria is natuurlijk geïnspireerd door de beroemde kunstwerken van de Barcelonese kunstenaar Gaudi.

Wit of rood?
Mia Sangria van Freixenet is er in twee smaken. Natuurlijk is er de klassieke rode variant: Classic Royal. In de mooie ronde tannines is de hoge kwaliteit van de basiswijn duidelijk te herkennen. De White Frizzante is licht mousserend en geeft daarom een fijne pareling in de mond. Citrusfruit zorgt voor een frisse afdronk. Beide varianten kunnen puur gedronken worden, maar smaken extra lekker als ze geserveerd worden met vers fruit en eventueel wat ijs, sowieso drink je sangria bij voorkeur gekoeld. De meest eenvoudige variant is met schijfjes sinaasappel, maar er zijn tal van heerlijke fruitige mixen te bedenken, die je natuurlijk het mooiste serveert in een (glazen) kan of karaf zoals:

Classic Royal met:
– Aardbeien en sinaasappel
– Appel, kaneel en granaatappelpitjes
– Perzikschijfjes en verse frambozen
– Verse vijgen en reepjes sinaasappelschil

White Frizzante met:
– Munt en aardbeien
– Kiwi en mango
– Bolletjes watermeloen, honingmeloen en cantaloupe meloen, afgemaakte met dunne schijfjes limoen
– Ananas, munt en limoenschijfjes
– Bosbessen, aardbeien en frambozen met wat schijven citroen

Salud!

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *