|

ONTSPANNEN OP EEN SPIJKERMAT + WIN

Ooh mensen, over het product waarover ik jullie vandaag ga vertellen, ben ik zelf zó enthousiast dat ik bijna niet weet hoe en waar ik moet beginnen. Bij het begin dan maar 🙂 Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, heb ik ME. En sinds ik ME heb, kan ik veel minder goed tegen stress en spanning dan ik daarvoor kon. (Of misschien ben ik me er nu meer van bewust dat ik er niet zo goed tegen kan). Tijdens stressvolle periodes heb ik grote moeite met ontspannen; ik houd veel spanning vast in mijn spieren -vooral in mijn rug en schouders-, sta letterlijk stijf van de spanning en mijn armen voelen loodzwaar. Ondanks mijn chronische vermoeidheid val ik minder snel in slaap en word ik (nog) minder uitgerust wakker. Het enige wat mij normaal gesproken hielp was yin yoga, liefst twee keer per week, maar vanwege mijn lage energieniveau heb ik de binnenkant van de yogastudio al minstens een jaar, misschien wel twee, niet meer gezien.

Ontspannen op een spijkermat
Een paar weken geleden popte er in mijn Facebook ineens een bericht op van Flowee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eerder van het bedrijf had gehoord maar hun bericht wekte wel meteen mijn interesse; het ging over ontspannen op een spijkermat en ik klikte op de link naar de rest van het artikel. De spijkermat (verkrijgbaar in twee varianten: gevuld met foam of gevuld met natuurlijke kokosvezels) zou o.a. zorgen voor ontspanning, meer innerlijke rust, meer energie, verlichting van pijnklachten, bevordering van de doorbloeding en een verbetering van de nachtrust. Ik las alléén maar enthousiaste reacties van gebruikers van deze miracle mat. Onnodig te zeggen dat ik meteen op de bestelknop drukte. Ik koos voor de met kokos gevulde variant van de mat omdat mijn klachten hevig en hardnekkig zijn en deze mat voor iets meer tegendruk (en dus intensiteit) zou zorgen dan de met foam gevulde mat.Hoe werkt zo’n spijkermat eigenlijk?
In het kort (uitgebreide informatie kun je vinden op de website): op de spijkermat, ook wel bekend als acupressuur mat, zorgen 210 spikes met elk 42 scherpe uiteinden (in totaal dus meer dan 8800!) in de vorm van een achthoek (octagon) dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden wanneer je op de mat gaat liggen. Dit heeft een positieve uitwerking op de spieren en zenuwen in het lichaam. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd. Je lichaam kan een ‘lichte’ pijnprikkel ervaren en de hersenen maken de twee gelukshormonen endorfine & oxytocine (bij mannen vasopressine) tegen deze pijnprikkel aan. Deze hormonen zorgen voor extra ontspanning en een lekker relaxt gevoel.

En hoe verging het mij?
Een dag nadat ik mijn spijkermat had besteld, werd deze al geleverd. Ik was alleen thuis en kon niet wachten om de mat uit te proberen. Hij zag er prachtig uit, alleen toen ik met mijn hand aan de spikes voelde, had ik wel even mijn bedenkingen. Zou dit niet reuze veel pijn gaan doen? Proberen was de enige manier om een antwoord op die vraag te krijgen. Ik installeerde de mat, legde een kussentje neer voor mijn hoofd, deed -op mijn ondergoed na- mijn kleren uit, liet me zachtjes op de mat vallen en trok een warme deken over me heen. ‘Au, au, vloek, au! Ooooh, hmmm, hmmmm, zucht’ was ongeveer mijn eerste reactie. Ja, het comfortabel gaan liggen op de mat is even zoeken. Maar áls je dan eenmaal lekker ligt ….Zen to the max
Ik voelde al snel de spanning uit mijn spieren vloeien, mijn ademhaling veranderde van (veel te) snel en hoog naar een langzame buikademhaling, ik zakte steeds dieper weg in de mat en kon na een tijdje mijn bloedstroom voelen in mijn rug. Woesj, woesj, woesj. Mijn rug werd aangenaam warm en ik voelde me heerlijk. Na een minuut of 20 had ik er voor die eerste keer wel genoeg van en bekeek mijn rug in de spiegel; knalrood en met een fraaie print. Dat na-effect was niet heel plezierig maar ook niet heel onplezierig, en na een paar minuten voelde ik me zoals ik me voel wanneer ik een dag naar de wellness spa ben geweest. Helemaal geen verkeerde eerste kennismaking dus; ik was enthousiast!

Elke dag op de spijkermat
Zo enthousiast dat ik mijn partner nog diezelfde avond op de mat bonjourde. Hij -sceptisch als wat- trok braaf z’n bovenkleding uit, ging op de mat liggen, deed zijn ogen dicht en lag binnen een minuut (ja echt!) te snurken. Compleet vertrokken. Een half uurtje later werd hij wakker; stomverbaasd dat hij zó snel in zó’n ontspannen staat was geweest dat hij in slaap was gevallen. Vanaf dat moment wordt de mat hier dagelijks meerdere keren tevoorschijn gehaald. De ene keer ben ik wat energieker na gebruik van de mat, soms val ik na een half uurtje op de mat een uur of twee in een diepe slaap en soms val ik óp de mat in slaap en word na een uurtje weer wakker. Het bestellen van de spijkermat is zonder twijfel een van mijn betere beslissingen van dit jaar geweest; ik kan en wil niet meer zonder. Ik ben zo enthousiast dat ik op mijn social media vertelde over de mat en blijkbaar werkte dat aanstekelijk want de ene na de andere tweep of instafriend bestelde een mat en koppelde al snel blije verhalen over o.a. totale ontspanning en pijnverlichting terug.WIN! WIN! WIN!
Ben jij ook enthousiast geworden? Dan heb ik een winactie voor je waarvan je vast blij wordt (ik wel in ieder geval!). Ongeveer een week nadat ik de mat was gaan gebruiken, nam ik contact op met Manon & Tamara, de twee lieve en enthousiaste vrouwen achter het bedrijf Flowee. Ik vertelde ze hoe blij ik ben met mijn spijkermat; zo blij dat ik er graag een item op Marvelousz.com over wilde schrijven en ik vroeg ze of ik misschien een winactie aan het item zou mogen koppelen. Dat mocht. En de winnaar mag kiezen uit een met foam gevulde spijkermat óf een spijkermat kussen in een kleur naar keuze. Ik zeg ‘meedoen’! Hoe je kans maakt? Uiteraard ga je Flowee op tenminste één van hun sociale media (alle linkjes staan verdeeld over dit item) volgen. En met een reactie op onze eigen website, FB, Insta of Twitter (waar jij ons natuurlijk al volgt) laat je weten waarom juist jij deze prijs zou moeten winnen. Ben jij niet de gelukkige winnaar, dan kun je de spijkermat (en nog veel meer toffe artikelen) uiteraard zelf bestellen via Flowee.nl. Voor de luxe variant (gevuld met kokos) betaal je €49,- en voor de met foam gevulde variant €29,-. Het spijkermat kussen kost €25,-. Toi Toi!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

46 reacties

 1. Dat klinkt geweldig!!! Ik zelf heb ook ME en ben hypermobiel, dus veel last van spierpijn door gekke gewrichten ? en de vermoeidheid, en nooit lekker fit en uitgeslapen opstaan herken ik helemaal, soms moet je je zelf echt de dag doorspelen ?. Ik heb die advertentie van die mat ook al eens voorbij zien komen, maar wist nooit goed wat ik er van moest vinden….. Nu lees ik hier zon enthousiast verhaal van een mede ME-er ? ben ik toch wel heel benieuwd… Ik ga duimen en hopen dat ik ga winnen.
  Het klinkt en ziet er best pijnlijk uit, en ik denk dan altijd kunnen ze mooi zeggen ontspanning…. Maar hoe dan???? Maar blijkbaar kan het dus echt ?

 2. wat bijzonder en ik ben onwijs benieuwd geworden en waag graag een kansje!
  Ik sta bij stages en tentamens vaak stijf van de stress. Niets helpt dan en ik krijg pijn in rug en nek en ook nog hoofdpijn erbij.
  Ik hoop dat zo’n spijkermat wat voor me is en me ontspant en de pijn vermindert.
  XOXO Riekie

 3. Ik waag graag een kans voor mijn grote liefde die nu in een moeilijke tijd zit en heel slecht tot niet slaapt (al ruim een half jaar :() .
  Ook doet alles hem zeer, dus dit klinkt als een welkome ontspanning voor hem.

  Groetjes van Gillyan

 4. Dit klinkt echt geweldig! Wat zou ik dit graag zelf ervaren! Zoals zoveel meer mensen heb ik ook last van chronische klachten en is ontspannen een zeldzaam goed. Het zou fantastisch zijn als dit voor mij ook een uitkomst is!
  * fingers crossed *

 5. Ik had al wel eens van de spijkermat gehoord via mijn pilates docent. Ik was er al nieuwsgierig naar, maar na jou verhaal en nog wat op google opgezocht te hebben word ik enthousiast. Toch doe ik niet mee voor mezelf, al wil ik hem ook graag uitproberen. Ik doe mee voor mijn zus, die er denk ik heel veel baat bij gaat hebben.G

 6. Ik ben toch wel erg nieuwsgierig geworden wat het voor mij kan doen. Tegelijkertijd vind ik het ook best eng en spannend. Dit is mooie kans om het eens te gaan ervaren want ik denk dat ik er zeker baat bij kan hebben.

 7. Wat een enthousiast verhaal! Nu wil ik ‘m helemaal graag een keer uitproberen! En aangezien er weer allerlei pijntjes op komen zetten zou de timing geweldig zijn. ??

 8. Ik kende het bedrijf al (op een beurs ook weleens wat gekocht, een massagehandschoen om precies te zijn) en die spijkermat had ik ook al eerder online bekeken. Na deze review zijn mijn interesse en nieuwsgierigheid aanmerkelijk toegenomen. Ik ga voor de mat trouwens (kussen kan ik altijd nog toevoegen).

 9. Oh lijkt me zo fijn. Ik heb al vaak getwijfeld maar na jouw verhaal sta ik te trappelen om te proberen. Heb al jaren nek rug en kaak klachten die me belemmeren in het sporten. Ik wil graag weer lekker sporten en fit worden. Ok denk dat deze mat daar zeker bij kan helpen!

 10. Oke, deze MOET ik dus hebben! Ben zo benieuwd of dit dus ook bij Reuma-patiënten helpt (ik dus). Zou zo fijn zijn om eens niet de hele dag verkrampt van de pijn rond te lopen. Dus pleeeaaaasssseee, ik zou ‘m heel graag willen winnen!!’

 11. Wauww dit lijkt me echt ideaal! Ik heb veel ast van stijve spieren door het snachts geven van borstvoeding (rare houdingen aanemen en kinderen die snachts op mn armen en benen liggen) en het tileln van de kida overdag. Dit lijkt me echr zo fijn om savonds even op te gaan ontspannen!

 12. Oef dat klinkt zo super lekker! Ontspannen is niet mijn ding. Helaas wil mijn hoofd dat wel, maar mijn lijf werkt daarbij tegen. (Soms als mijn lijf wel wil, dan wil mijn hoofd wel) dit lijkt mij zo tof om uit te proberen!!

 13. Super interessant! Ik doe nooit mee met acties maar dit lijkt me echt heerlijk en iets dat het proberen waard is. Onze verhalen passen op en in elkaar Patty, het leven met ME. Momenteel niet de beste periode dus ga duimen voor geluk ?

 14. Mijn moeder is chronisch ziek, spier rheuma, fibromyalgie, diabetis en noem het maar op. Ze heeft geen goede doorbloeding en helaas ontzettend veel rugpijn. Om nog maar niet over de pijnscheuten in armen en benen te praten…. Dit Flowee spijkermat Kussen in Fuchsia/Oranje lijkt me FANTASTISCH!!!!! Ik wil zo graag dat mijn moeder minder pijn heeft en zich wat happier voelt. Dus ik doe heel graag mee voor dit ontzettend fijne product!

 15. Yes! Ik heb een spijkermat en kussen van mijn vriendin Marcella geleend en ik heb er enorm veel baat bij, oa tegen migraine en om extreem te kunnen ontspannen! Tijd voor een eigen exemplaar 🙂 Groetjes!

 16. Mijn zus vergaat helaas al maanden van de rugpijn, krijgt er “lamme benen” van. Niets lijkt te helpen, pijnstillers, fysio, dry needling, yoga… Zelfs haar werk goed doen geeft problemen, dus het lijkt me fantastisch om haar met een Flowee kussen blij te kunnen maken. Even wat verlichting, daar is ze zó aan toe!

 17. Wil m heel graag proberen. Niet alleen voor me zelf maar ook voor mijn man. Veel last van stijve spieren en spierspanning in de schouders en onderrug.

 18. Deze zou ik zo supergraag winnen! Heb al jaren erge rugklachten. Het laatste jaar heel veel therapie gehad om te leren omgaan met chronische pijn. Ook veel onderzoeken gehad en daaruit bleek dat ik een gedeeltelijk versleten rug heb, artrose in de onderste wervels. Ik ben pas 34 en heb jonge kinderen. Dat valt niet altijd mee. Ik kan me lastig ontspannen en ervaar vaak veel stress. Slapen lukt dan ook regelmatig niet. Ik ben echt heel benieuwd naar de mat. Zou het zo graag uitproberen en weer een gezellige moeder worden 🙂 Ik ga duimen 😉 !!

 19. Heel heel welkom!! Ik heb fibromyalgie en cvs . Hoop dat de spijkermat de stijfheid in mijn spieren aanpakt! Dat zou echt geweldig zijn!!!

 20. Ben net zo enthousiast als jij over deze mat. Die can mij ging overal mee naar toe. Zo keam het dat een hotel eigenaar vertelde aan de bar dat zij enorme spanningsklachten had. Ik haalde mijn mat van boven en gaf haar die van mij om uit te proberen. De volgende dag was ze blij dat ik het niet over mijn hart kkn verkrijgen mijn mat al teeug te vragen.
  Ik mis hem toch enorm. Dus een winnen zou fantastisch zijn.

 21. Oooo zou dit dé oplossing zijn voor mijn vage klachten waar niemand, van neuroloog, tot internist, tot slaap onderzoek, tot Osteopaat, tot noem maar op, nog een verklaring voor heeft? Aai laaik!!?

 22. Dit is precies wat mijn vriend en ik kunnen gebruiken! We hebben het beide afgelopen weken erg druk met 70 uur werken per week en daarbij klussen in huis en een wasmachine en koelkast die er onverhoopt mee stoppen in dezelfde week.. We besloten in december een weekend naar Londen te gaan samen om even de stress en drukte te ontvluchten, wel kwamen we ook tot de conclusie dat we in het dagelijks leven ook meer ontspanningsmomenten moesten vinden en niet moesten wachten tot eind december om wat ontspanning terug te vinden. Dit zou een hele mooie oplossing zijn, en makkelijk toepasbaar in drukke schema’s. Ik ben heel enthousiast, en hij ook!

 23. *even eerste iets anders* ik zit je verhaal te lezen, geen idee dat jij ME hebt, ik vind je altijd zo vol energie, je vliegt van hot naar her! Ik zei het laatst nog tegen je. Goed ff terug naar deze winactie, wat lijkt me dit geweldig! Ik heb (momenteel helemaal erg) veel last van stress en verkrampte spieren, deze mat lijkt me geweldig! Beetje eng, dat wel, maar als het werkt, en ik geloof je helemaal! Ik doe dus graag mee. Ik zal alle stappen volgen! Liefs ?

  1. Excuses Patti! Ik ben echt een uilskuiken, ik had het door de foto’s kunnen weten dat het om jou ging en niet om Mariska. Ik zat meer in het verhaal dan dat ik heel goed naar de foto’s keek (ok de mat heb ik wel bestudeerd) ?

 24. Superrrr zeg. Dit klinkt echt heel erg goed. Ik heb oa copd en adem daardoor meestal verkeerd, vrij hoog. Vooral als ik gestresst ben merk ik dit in mijn spieren. Ook slaap ik heeeeeel erg slecht. Ik ben echt heeeeeel erg benieuwd naar deze spijkermatten en doe dan ook heel erg graag mee.

 25. Woow dat klinkt echt geweldig!
  Hier op dit moment zeer veel last van een nekhernia.
  Door de pijn in onspannen lastig maar als dit zo snel werkt dan zou ik dat erg graag willen proberen

 26. Ik waag ook graag een kansje! Ik ken dit product helemaal niet, maar het klinkt als iets dat ik goed kan gebruiken. Ik heb geen ziekte ofzo, maar wel al zeker 15 jaar last van mijn nek, schouders en armen. Tot nu toe werkt alleen shiatsu tot op zekere hoogte. Deze spijkermat zou zeker een mooie aanvulling zijn hierop! 🙂

 27. Super positieve blog over de spijkermat! Ik doe graag mee voor mijn man en ik samen. Mijn man heeft een zware rug operatie gehad met forse complicaties. Na een paar maanden revalidatie loopt hij weer,nog een ingreep rijker recent en opnieuw de revalidatie in. Ik zelf zit nog in een burnout en heb recent een auto ongeluk gehad. Deze mat is zeer welkom voor ons beide en gaat vast helpen om te ontspannen en het wat fijner te hebben in ons herstel ♥️

 28. Lyme en zenuwbaanpijnen met net twee operaties 8er de rug zou dit zo heerlijk zijn voor mijn rug en voeten ? s een x fijn slapen lijkt me zo fijn, ben zoveel thuis tussen de kussens, ben hier heel benieuwd naar , een mat heeft mijn voorkeur om helemaal ontspannen in weg te zakken…De simpele maar waardevolle dingen om mij heen…mn dieren…wierrook…Een ontspannen muziekje en zo’n heerlijke flowee mat ? ik zou me voor heel even de koning te rijk voelen , ?

 29. Wauw wat ontzettend lovend.. ik ben heeeeel benieuwd. Ik loop er al een tijd over na te denken om hem te bestellen maar elke keer wordt ik toch tegen gehouden om het te doen.. inderdaad met de vraag is het wel confotabelen. Enz enz.. tja als je dan kans krijgt voor een winkel ty is dan grijp ik hem met beide dankbare handen aan voor mij met fibromyalgie en mij man met meerdere hernia’s die bijna altijd rugpijn heeft. Zal het dan voor ons de verademing zijn die we zoeken ❤ liefs

 30. Je recensie heeft me reuze benieuwd gemaakt. Ben dol op naar de sauna gaan voor ontspanning, maar ik heb er niet altijd de tijd ervoor. Handig dat je hetzelfde ontspannende effect kan bereiken met zo’n mat!

 31. Geweldig, dit zou echt een oplossing kunnen zijn voor mijn nek- schouder- en hoofdpijnklachten door opgebouwde spanning. Ik maak graag kans op dit mooie product.

 32. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk!
  Deze mat wil ik heel graag hebben!
  Iedereen is tegenwoordig gestrest dus
  iets om te ontspannen is natuurlijk
  heerlijk!
  Door meerdere afwijkingen in mijn rug
  ben ik genoodzaakt om elke dag
  oefeningen te doen… na deze inspanning
  lijkt het mij heerlijk om tot rust te komen
  op het spijkerbed! Terwijl ik daar dan lig luister
  ik naar rustgevende muziek!
  Wauw! Ik kijk er nu al naar uit!!
  Hopelijk is het mij gegund…

 33. Hallo Patti,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de voordelen van een spijkermat. Als oprichter van jouwpersoonlijkegroei.nl behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen. Jouw ervaring met de spijkermat in het verbeteren van slaap en het verminderen van stress is zeer waardevol.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaringen. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Martijn Meeuwis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *