|

HAPPY HEALTHY SNACK TIME

Zaterdag waren we bij Patti en haar fijne gezin en toen gaf ze me weer zo’n heerlijk en makkelijk recept mee, waar ik me wel in herken, jij ook? En de vegetarische kip, smaakt dus echt naar kip!
Patti: ‘Misschien (her)ken je het; jij eet geen vlees, je gezin/vrienden wel. In het weekend doen zij zich tegoed aan een broodje shoarma terwijl jij -weer- een salade eet. Speciaal voor jullie heb ik een heerlijke vegetarische variant van het shoarmabroodje bedacht. ?’

Wat heb je nodig
Shoarma-/of pitabroodjes
Een zak rucola sla
1 pak plantaardig kipstu(c)kjes van Vivera of de Vegetarische Slager
Kokosolie (of olijfolie)
Mayonaise (ik gebruik Zaanse)
Yoghurt (vol, halfvol, maakt niet uit). Ik besef me dat dit wel een dierlijk product is, dus je kan ook plantaardige yoghurt gebruiken.
Verse knoflook

Hoe maak je het?
Leg de broodjes in de oven. Bak de kipstukjes in de olie tot ze goudbruin zijn. Meng 2 delen mayo met 1 deel yoghurt (of naar smaak) en meng hier geperste verse knoflook doorheen (ook weer naar smaak). Zijn de broodjes klaar? Snijd deze open, beleg met rucola sla, leg hierop de kipstukjes en doe er zoveel zelfgemaakte knoflooksaus overheen als je lekker vindt. Je kunt de kipstukjes evt marineren met shoarmakruiden maar ik vind ze naturel het lekkerst. Happy (healthy) snack time!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *