|

MUSICAL AWARDS NOMINATIE LUNCH

Afgelopen dinsdag vond de jaarlijkse Musical Awards Nominatielunch in het VondelCS plaats. En wij (mijn vriendinnetje As is de GROOTSTE musicalfan) waren uitgenodigd. Bijna alle 55 genomineerden waren aanwezig en het was weer een gezellig feestje. De Stichting Musical Awards is in het voorjaar van 2000 opgericht op initiatief van Joop van den Ende om de bijzondere prestaties van uitvoerende kunstenaars in musicalproducties te eren met een speciale musicalprijs. Op 6 januari 2016 vindt in het Beatrixtheater de 15e uitreiking plaats van deze Musical Awards, tijdens een groots gala gepresenteerd door Frits Sissing en live uitgezonden op NPO 1 om 20.30 uur. Tijdens deze avond, krijgt Joop van den Ende een oeuvre award uitgereikt.

Je hebt natuurlijk zo je voorkeuren en wij konden het niet nalaten om deze kanjers een paar vragen te stellen.

 

FullSizeRender kopie

Tommie Christiaan (mannelijke bijrol in een grote musical)

Tommie vindt het te gek om genomineerd te zijn, de mooiste waardering die je als theaterartiest kan krijgen, is er super blij mee. Zijn rol in Grease is superleuk. Hij vindt het ook uitdagender, omdat echt iedereen de film kent en hij altijd zijn eigen stempel op een rol wil drukken, net als bij Zorro, Little Mermaid en High School Musical,want iedereen kent Zac Efron. Zijn uitdaging ligt dan naar het zoeken van zijn eigen kleuren in zo’n rol en dat is heel erg leuk om te doen. En zeker als je de rol op een bepaalde manier invult en daar veel waardering voor krijgt: ‘Oh wat ben je een fantastisch Kenickie’. Dat is heel tof, zeker omdat de acteurs in de film iconen zijn en dat je daarvoor een nominatie krijgt.
Tommie zou nog graag Berger of Claud in Hair willen spelen, Riff uit West Side Story of de singer song writer uit Once. Is nu bezig om samen met Nigel Schat een album met Nederlandstalige nummers op te nemen. En we wilden toch even weten of Tommie heel verdrietig was van The Voice: niet heel verdrietig, maar vond het wel shit om niet door te zijn, omdat hij nog meer van zichzelf wilde laten zien en hij erg competitief is. We vonden het jammer dat we niet beiden door konden gaan, maar hij gunt het Jared van harte. Hij deed mee om zichzelf van een andere kant te laten zien en dat is aardig gelukt, vinden wij!

IMG_0587

Carolina Dijkhuizen (vrouwelijke bijrol in een grote musical)

Carolina vindt het echt fantastisch om genomineerd te zijn, is haar eerste nominatie was helemaal in shock, ze geloofde het gewoon niet. Ze keek telkens op internet en daar staat het toch echt! The Bodyguard is natuurlijk gebaseerd op de film en Whitney is haar hele leven al haar idool. Toen ze Whitney hoorde zingen dacht ze als jong meisje al: dat wil ik ook. Later bleek dat je daar ook nog eens je werk van kan maken. En dat ze elke avond mag zingen voor een uitzinnig publiek, ze kan niet eens omschrijven wat dat met je doet. Sister Act was al geweldig, maar de mensen kennen alle nummers, leven en zingen mee. Gaat nog steeds met heel veel plezier iedere dag naar haar werk. Aïda was haar eerste rol, The Lion King haar eerste hoofdrol, Sister Act kwam na een lange tijd afwezig te zijn geweest in de theaterwereld en The Bodyguard is een kinderdroom, ze staat gewoon in een show van Whitney. Toekomst: presenteren op tv, film, theater én een mooie serie voor tv, waar ze nu nog niet veel over kan zeggen.

FullSizeRender-1

René van Kooten (mannelijke hoofdrol in een kleine musical)

René vindt het leuk om samen met Alex Klaasen genomineerd te zijn in dezelfde categorie, hij was gek geworden als Alex niet genomineerd was. Hij had er zelf eigenlijk geen rekening mee gehouden, was echt een cadeau om ook genomineerd te zijn. Is erg trots op Kiss of a Spider Woman. Iedereen moet volgend jaar écht komen kijken. Het is een kleine, mooie productie, net als Rent en het komende jaar Sweeney Todd. De kleine producties in het Zonnehuis moeten we zoveel mogelijk steunen. We klagen veel over het musical klimaat in Nederland, maar dan moeten we daar met zijn allen, óók de kleine producties, waar met kleine live orkesten wordt gewerkt en nieuwe initiatieven worden ondernomen, wat voor doen. René vindt het leuk om nu weer in een grote musical als Grease te staan. Je speelt dan voor meer mensen, een groter publiek en dat is ook leuk. Maar een kleine intieme productie, waar je dicht op de mensen zit is stiekem toch wel het leukst. Maar Beauty and the Beast, Les Misérables en Jersey Boys waren ook een groot feest. Dus de variatie is eigenlijk het fijnst.

Wij hebben weer genoten van de Musical Awards Nominatielunch en kunnen niet wachten tot 6 januari. Alle genomineerden en meer info vind je hier.

musicalawards2015

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *