|

GELUK IS OOK NIET ALLES + WIN

Voor Marvelousz las ik deze keer het boek ‘Geluk is ook niet alles’ van schrijver en hoogleraar Klinische Psychologie Willem van der Does (die jullie misschien al kennen van zijn eerder verschenen boek ‘Zo ben ik nu eenmaal’). Volgens de statistieken zijn bijna negen van de tien Nederlanders gelukkig; we geven ons leven in de peilingen al jaren het cijfer 7.5 maar aan de andere kant komen psychische problemen en stoornissen steeds meer voor en zijn de zelfhulpboeken die ons een gelukkig(er) leven beloven, niet aan te slepen. We houden de schone schijn graag op dus de vraag is hoe serieus we dat nationale gelukscijfer moeten nemen.

Picture Perfect
Want hoe gelukkig we ook beweren te zijn, we gaan met z’n allen in dit moderne leven stevig gebukt onder stress, apparaten maken ons leven makkelijker maar tegelijkertijd ook ingewikkelder en verder stellen we behoorlijk wat hoge eisen aan onszelf. Om ons persoonlijke geluksgevoel omhoog te krijgen, willen we afvallen, meer bewegen, betere relaties met onze kinderen hebben, onze passie volgen, bijblijven, voor onze belangen opkomen, betere seks hebben en vooral met minder geen genoegen nemen. Maar hoe doe je dat? En wat is geluk nu eigenlijk? Is geluk wel zo zaligmakend? En kun je je geluksgevoel met veranderingen in je gedrag beïnvloeden? Op die vragen (én op vragen ingestuurd door lezers naar de rubriek Dr. Does ziet licht van het maandblad Zin) geeft Willem van der Does in ‘Geluk is ook niet alles’ antwoord.Gedragsverandering loont
Wie zijn of haar leven wil verbeteren, heeft keuze uit talloze zelfhulpboeken en cursussen om dit te leren. Maar wat écht werkt, weet ook Willem van der Does niet. Wel geeft hij in ‘Geluk is ook niet alles’ tips en adviezen die de kans op voldoening in je leven wat groter maken. Maar omdat het opvolgen van dergelijke adviezen zelfs voor hem soms een worsteling is, luidt zijn belangrijkste advies om te blijven relativeren; geluk is ook niet alles. De schrijver legt in dit boek enkele basisprincipes van gedragsverandering uit omdat het aan- of afleren van bepaald gedrag de slagingskans van een gelukkig(er) leven vergroot.Valt er nog iets te veranderen?
Het boek is bedoeld voor mensen die vinden dat er nog iets aan henzelf of aan iemand anders te verbeteren valt. Het leest lekker weg, bevat de nodige humor, geeft momenten van herkenning en zet aan tot nadenken. De 69 tragikomische en tijdloze tekeningen van cartoonist Peter van Straaten (1935-2016) zijn een geweldige aanvulling op de tekst.Win Win Win!
Geluk is ook niet alles’ is geschreven door Willem van der Does en bevat illustraties van de legendarische cartoonist Peter van Straaten. Het boek is in maart 2019 verschenen bij Uitgeverij Scriptum en is via o.a. Bol.com voor €17.50 verkrijgbaar. En, hoera!, we mogen van de uitgever een exemplaar van dit fijne boek aan één van onze lezers weggeven. Hoe je kunt winnen? Laat onder dit item het symbooltje van een klavertje vier achter en misschien ben jij binnenkort de gelukkige winnaar of winnares. Toi toi!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

41 reacties

  1. Klavertje vier, waar kan ik die vinden.
    Op mijn laptop zijn ze niet .
    Begrijp er niets van, hoe doen ze dat allemaal?
    Mag het ook zo? ‘KLAVERTJE VIER’.
    Heel graag doe ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *