BULGURSALADE

Patti appte me gisteravond weer zo’n heerlijke foto, waarvan ik natuurlijk meteen het recept heb gevraagd, dus ik ga zo maar even boodschappen doen voor vanavond 😉 

Je kent het wel; een drukke dag op je werk gehad, nog snel even langs de super, geen zin om uitgebreid te koken en dus kom je thuis met diepvriespizza’s of andere kant & klare rommel (want snel klaar). ’s Avonds heb je spijt. Herkenbaar? Dan heb ik hier het ideale gezonde 10-minuten recept voor je:

Bulgursalade
Wat heb je nodig (2 personen)
150 gram bulgur (ik gebruik de biologische van EkoPlaza)
1 groenten bouillonblokje
Feta in olie
Gedroogde tomaatjes in olie
Groene olijven zonder pit
Klein zakje rucola
1 bakje gepelde soyabonen (AH)

Zo maak je het
Zet 400 ml water op en kook dit op een hoog vuur. Wanneer het water kookt, voeg je het bouillonblokje en de bulgur toe. Kook 10 minuten, roer af en toe, zet het vuur lager als het water te snel verdwijnt en voeg wanneer nodig extra water toe (liefst heet uit de waterkoker o.i.d.). Giet eventueel overtollig water na 10 minuten af.

Tijdens het koken van de bulgur, leg je vast een handje rucola op de borden. Je snijdt of knipt de gedroogde tomaatjes, de olijven en de feta (hoeveelheid naar smaak) en doet dit in een kom. Meng tenslotte de soyabonen er doorheen.

Op de rucola leg je een mooi bergje bulgur en daar overheen het mengsel van de gedroogde tomaten, olijven en feta. Met een eetlepel schep je wat olie uit de feta pot (kijk uit voor die vervelende pepertjes) en druppel dit over de maaltijd. Smullen maar!

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *