ANNE&MAX HOYTEMA

Ben jij er al geweest? Den Haag is een vijfde, sfeervolle, ruime en lichte Anne&Max ‘huiskamer’, in het Benoordenhout, Van Hoytemastraat 53, rijker. Weer een fijne, gezellige (werk)plek waar je dagelijks terecht kunt voor verse, gezonde, huisgemaakte en veelal bio ontbijtjes (smoothiebowls), brunches (heerlijke salades), lunches, high tea (oh dat zoet), borrel planken, alles voor thuis en natuurlijk heerlijke koffie en thee. Neem ook zo’n leuke re-usable cup mee, want bij elke vestiging krijg je als je daarin je koffie haalt €0,30 korting.

Hoytema
Toen Marian en Bob Vuijk vijf jaar geleden hun eerste franchisevestiging aan het Kerkplein (centrum) openden, hadden ze nog geen uitgebreide horecaervaring. Maar dat weerhield hen er niet van om van deze Haagse huiskamer een succes te maken. “We zijn een tweede Anne&Max begonnen, gewoon om nog een keertje te vlammen. Omdat het Kerkplein zo goed draait, hadden we de plannen voor een tweede vestiging op een laag pitje gezet, even de rem erop. Maar corona bracht ons op andere gedachten. Het voormalig postkantoor aan de Van Hoytemastraat is een prachtige locatie en zo’n kans komt niet snel meer voorbij. We hebben het dus ondanks alle onzekerheden gewoon gedaan.”

“Het Benoordenhout heeft een heel eigen, bijna dorps karakter. De mensen kennen elkaar en de winkeliers kennen en steunen elkaar. We hebben kaartjes en bloemen gekregen en horen dat ze ons echt een aanwinst voor de buurt vinden, dat is fijn. De bewoners uit de buurt zijn op zoek naar een gezellige plek, een huiskamer om fijn de dag door te brengen. Mensen kwamen vanaf de eerste dag dat we open waren meteen gezellig borrelen. Helaas moesten we vanwege corona wat eerder dicht, maar nu blijven we weer langer (8-17.00 uur) open. En wij kunnen niet wachten totdat ons zonnige terras open kan.”

Anne&Max
Al meer dan 15 jaar is Anne&Max haar oprechte missie om een huiskamer in de stad te zijn. Een plek, met maar liefst 22 vestigingen in Nederland, waar iedereen zich thuis voelt en je altijd tevreden, vrolijker, enthousiaster en energieker de deur uitgaat dan dat je binnenkwam. Elke vroege ochtend wordt het brood, de croissants en de scones afgebakken. De dagelijks geleverde ingrediënten worden gesneden of verwerkt tot heerlijke sappen en de koffie wordt uitgebreid getest op smaak en contrast om de lekkerste espressi en cappuccini te maken. Elke dag weer, elke dag vers en veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct-trade, labelrouge of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal.

Oprichter Wobbe van Zoelen: “Wij gaan zo goed mogelijk met de wereld om ons heen om. Daarom wordt een groot deel van onze producten nu al milieuvriendelijk geproduceerd en blijven we actief op zoek naar kwalitatief goede en milieuvriendelijke producten en werkwijzen. Zo hebben wij samen met onze koffiebranders en lokale koffie exporteur onze eerste direct trade opgezet in Peru. Door deze samenwerking ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs en is er beter zicht op het proces van producent tot consument. Zo hoef je je als gast geen zorgen te maken dat niemand in de keten is geschaad en zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *