|

AMERIKAANSE KLASSIEKERS MET EEN FRANSE FLAIR

Soms komt er zo’n (kook)boek langs, dat je iedereen zou aanraden en dit is er zo één. Een Amerikaanse in Parijs’ klinkt als de titel van een romantische film, maar niet in dit geval. Het is een geweldig kookboek van Carrie Solomon, die de lekkerste Amerikaanse recepten mee heeft gebracht naar Parijs en zo het beste van de USA en Parijs samenbrengt. Born in the USA, maar Made in France!

Carrie Solomon is opgegroeid in de Midwest, waar een uur rijden naar een restaurant heel gewoon is. Haar hele familie houdt van lekker eten en als het eten een keer niet goed gelukt was, maakte haar moeder breakfast for dinner (wat een aanrader!). Carrie woont al 10 jaar in Parijs en eet alles wat deze stad haar te bieden heeft. Toch kookt ze een paar keer per week typisch Amerikaanse gerechten. Deze familie gerechten komen van haar moeder, grootmoeder en tantes.

Carrie Solomon is culinair fotografe en trakteert haar gasten in pop-up restaurants ‘American Food’ in Parijs en Trouville.

Een Amerikaanse in Parijs bevat 100! authentieke recepten uit de regionale keukens van de Verenigde Staten. Het boek is onderverdeeld in ontbijt en brunch, sandwiches, soepen en salades, diner en desserts. De recepten zijn makkelijk te maken en het boek bevat naast handige tips, prachtige foto’s ook leuke anekdotes. Ga mee op een wonderlijke reis door de Amerikaanse keuken en ervaar deze vanuit het oogpunt van een Amerikaanse in Parijs.

9200000040686408_2

Ben je wel eens in de USA geweest of ben je gek op de heerlijke amerikaanse gerechten, dan zal je zien dat je, net als ik, zo blij wordt van dit boek. Wat dacht je van: pancakes, muffins, huevos rancheros, french toast, BLT, caesar salad, coleslaw, salad in a jar, macaroni and cheese, crabcakes, carrot cake, key lime pie en whoopie pies, zucht! Én de cheesecake, die volgens de gasten in haar pop-up restaurant lekkerder is dan die van Cheesecake Factory! Je begrijpt het al, kopen dit boek :)!

IMG_1449

Een Amerikaanse in Parijs van Carrie Solomon uitgegeven door Lannoo, kost €22,50 en bestel je via Lannoo

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *