OR TEA?

Deze theeleut werd van dit pakketje van de lieve Mies @Be Pr heel blij. Want eerlijk, alleen al door die hebberigmakende verpakkingen met te leuke namen wil je deze Or Tea? toch al hebben? En ik kan je vertellen dat je van de inhoud ook heel blij wordt.

The Story of
In 2010 werd het concept van Or Tea? in Hong Kong door Allen Wong ontwikkeld. De Belgische Niels en Stijn en de Nederlandse Jacco reisden naar China om een aantal van hun meest exotische en representatieve theesoorten te kopen. Zij wilden de oude theedrinkcultuur op een moderne manier in het westen introduceren. Op nieuwjaarsdag 2011 lanceerden ze Or Tea? op de La Bon Marché in Parijs. In 2015 besloten ze om Or Tea? officieel op de Europese markt te introduceren, door hun entiteit (Or Tea Europe BV) en het logistieke centrum naar Nederland te brengen. Ze namen deel aan de vakbeurs in België en verplaatste de productie naar Duitsland. Hun missie is om het theedrinken revolutionair te veranderen in een levensstijl. Een merk opbouwen dat generaties lang meegaat én dat van thee de nieuwe koffie maakt.

What’s your cup of tea?
Afgeleid van de slogan Coffee or Tea? noemden ze hun merk Or Tea? waarbij ze natuurlijk de koffie achterwege lieten en het ? lieten staan om ons subtiel te laten weten dat het onze keuze is om iets te drinken dat gezonder en gelukkiger maakt.

Voor Or tea? worden hele theeblaadjes en andere ingrediënten over de hele wereld ingekocht. Daarvan stelt de theeconnaisseur een heerlijk en uniek assortiment samen. Zoals de Yin Yang met oa koffie en zoethout, Duke’s Blues met korenbloemblaadjes en bergamot, Queen Berry met rozenbottel en verschillende bessen, La Vie en Rose met hele rozenknoppen, Detoxania met gember en witte hibiscus, Long life brows (de elegante vorm van het blad lijkt op de wenkbrauw van de taoïstische godheid van lang leven), Dragon Jasmin Green of de theebollen die in je theemok veranderen in bloemen en de Lychee White Peony in dat geweldige roze blik. “In de Chinese mythologie is White Peony de mooiste courtisane, die haar klanten graag plaagt met haar oogverblindende schoonheid. Daarom presenteren wij jou één van de meest populaire witte theeën in China, geparfumeerd met een verleidelijke vleugje lychee. Deze koninklijke vrucht versterkt de bloemige geur van de thee om jouw smaakpapillen te prikkelen.” Ja, daar word je toch enthousiast van? En dit alles wordt dan weer gecombineerd met hedendaagse kunst. Voor de hebberigmakende verpakkingen en de heerlijke thee (los en in zakjes) met geweldige namen moet je echt even op hun site kijken. Ze hebben maar liefst 25 verschillende smaken in drie series: UrbanPop, Wellbeing en Cuppa-China, dus er zit sowieso voor iedereen wat bij. De thee is voor 70% biologisch gecertificeerd en de overige 30% is afkomstig van enkele kleinere boerderijen, waarvan ze de ingrediënten kopen, maar die niet bereid zijn om het officiële biologische certificaat aan te vragen. Wat Or Tea? garandeert is dat alle producten 100% natuurlijk, zonder kunstmatige smaakstoffen of toegevoegde materialen zijn. Echt die blikjes, je wilt ze toch gewoon allemaal? En dan heb ik het nog niet over hun bekers en kaarsen gehad…

Vergelijkbare berichten

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *