THE MARVELOUSZ JAMIE FABER

Heb je de foto’s van Jamie Faber voor haar schoenenlijn So Jamie al gezien? Altijd zo mooi, dus ik wilde wel eens meer weten over deze dame en haar geweldige schoenenlijn. Jamie blijkt naast knap ook nog eens ontzettend leuk te zijn, merkte ik op het So Jamie HQ in Amsterdam.

               IMG_2164

Jamie Faber (30) is stapelgek op haar zoontje London (3) en woont in Amsterdam samen met Michael Vinke eigenaar van het label Lofty Manner. Ze werkt 4 dagen in de week heel hard, de vrijdag en de weekenden zijn voor London (en een beetje So Jamie 🙂 ). Jamie heeft een geweldige moeder die op haar zoontje past en als zij een keer niet kan, past de rest van de hechte familie waaronder haar 1eiige tweelingzus Gini, een topper in de horeca, op.

The Story of So Jamie
De moeder van Jamie is visagiste van o.a. Gerard Joling en Patrica Paay en haar tante is styliste achter de schermen van de showbusiness, dus Fashion is haar met de paplepel in gegoten. Jamie vond mode als jong meisje al erg interessant en hielp haar tante en moeder met het ophalen en wegbrengen van kleding voor grote shows als Idols en X-factor. Op 25-jarige leeftijd opende Jamie haar eerste eigen kledingwinkel in Zaandam, maar al snel miste ze hierin creativiteit en uitdaging. Ze was blij toen ze werd gevraagd om het team van stylisten van Popstars te komen versterken. Naast haar styling bij Popstars blogte Jamie voor diverse websites, zoals Ilovefashionnews.nl, Pretapregnant.nl en Ryanbabel.com. Daarnaast had ze wekelijks een fashion item op radiozender Wild FM. Maar het ondernemen begon toch weer te kriebelen en zo ontstond So Jamie.

Jamie is So Jamie met niets begonnen. Ze reed in een oude Beetle op zoek naar verkooppunten, leefde erg zuinig en herinvesteerde alles weer in So Jamie. Maar drie jaar later is So Jamie een groot succes met inmiddels 150! verkooppunten in Nederland, 35 in België én in Engeland, Duitsland en Cyprus. Jamie ontwerpt alle schoenen zelf, ze zijn volledig van leer en worden met de hand in Italië, Spanje en Portugal gemaakt. Ze bezoekt de fabrieken om de maand en gaat soms langs zonder een afspraak te maken, zodat ze zeker is dat de dieren niet lijden en de arbeidsomstandigheden goed zijn.

Agenda
Er komt een leuke samenwerking aan met een grote online influencer; uitleveren van de nieuwe SS16 collectie; de nieuwe website is bijna klaar; bezoeken aan de fabrieken (binnenkort weer naar Spanje) en uitgebreid koken voor Pasen.

Wishlist
World Domination met So Jamie 😉 Ze heeft eigenlijk niets meer op haar wishlist staan. Heeft alles wat ze wilt: het liefste kind van de wereld, een geweldige relatie, haar bedrijf en familie. Ze is zo blij en dankbaar!

Jamie in 5 woorden
Positief, moeder, zorgzaam, doorzetter en enthousiast.

Beauty Favorites
Jamie vindt het leuk om nieuwe producten uit te proberen. Ze kan niet zonder de Beauty Blender (een zachte spons in de vorm van een ei om make-up aan te brengen), goede dagcrème van Chanel, de foundation van Laura Mercier, de lotion van Clinique, de stijltang van GHD en de lip service (blauwe) van Rituals. Jamie heeft nog niets aan zichzelf ‘laten doen’ – is, naar mijn mening, ook ECHT niet nodig – behalve de haarextensions van Jennifer Hoeve. Maar als het op termijn nodig is, zou ze het doen.

Meer Jamie
London is not a city, London is my world!
Ze kan heel goed koken, voornamelijk Indisch en met Pasen komt de hele familie weer eten
Wordt liever onderschat dan overschat
Sport niet, haar drukke leven en London zijn haar dagelijkse workout
Houdt van gezond, lekker en bewust eten. Kookt elke dag en gebruikt geen boter, zout en room. Ze heeft een sportieve vriend die ook goed op het eten let
Is gek op Bernardus wijn uit Californië
Jamie heeft de hele wereld al gezien en ze gaan in de zomer naar San Francisco. All time favorite blijft Bali
Ze heeft zelf niet één kledingstijl, maar wisselt casual, boho met chique af
Een must have voor iedere vrouw? Een paar mooie hakken en dan het liefst gecombineerd met een jurkje
Die niet kan delen, die zal niet vermenigvuldigen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *