|

I AM LUIGI

Mannen in pak… dat heeft toch altijd wel ‘iets’, zeker als het maatpakken zijn. Op het I AM LUIGI HQ in Den Haag heb ik de leuke Sydney Ruperti het hemd van zijn lijf gevraagd. Ze verkopen hun op maat gemaakte kleding van hoge kwaliteit bewust niet in een winkel. Alles is gericht op service en gemak, overdag, ’s avonds, doordeweeks of in het weekend; 24/7!

Sydney Ruperti (36) is in de zomer met de mooie Amber in Spanje getrouwd en vader van de leukste, tweejarige Maxim. Hij is sinds jongs af aan al in mode geïnteresseerd en heeft jarenlange ervaring in retail en wholesale. Sydney merkte dat de ‘ouderwetse’ manier van winkelen voor veel mannen niet werkt. ‘Mannen willen er goed uitzien, net als de Italiaanse ‘Luigi’, die ’s morgens een espresso drinkt en een mooie vrouw aan zijn zijde heeft. Maar in je vrije tijd naar een winkel toe rijden is voor veel mannen niet een favoriete bezigheid’. Daarom heeft Sydney begin dit jaar de switch gemaakt om in het door Bart Jan Smittenaar opgerichte I AM LUIGI te stappen.

Klanten krijgen de persoonlijke aandacht en service tussen de bedrijven door op kantoor of thuis aan de eettafel, waar ze maar willen. Sydney meet in alle rust je maten en de stoffen, knopen, voeringen en andere wensen worden besproken en geselecteerd. Je maten worden in het systeem ingevoerd, waar dan de snijpatronen uitrollen. Met behulp van deze snijpatronen wordt de stof geknipt waarna het pak, jasje, shirt of ander product in elkaar gezet kan worden. Veelal nog met de hand.

Sydney heeft zeker niet alleen particulieren als klant. Er wordt veelvuldig beroep gedaan op de LUIGI’S om sales afdelingen te kleden vanuit incentives voor het behalen van de sales doelstellingen, het aankleden van groepen voor beurzen of het geven van etiquette- of sales trainingen. Er wordt gelukkig door werkgevers steeds meer aandacht besteed aan de uiterlijke presentatie van werknemers. Zij zijn namelijk het visitekaartje van het bedrijf. De uitdrukkingen ‘de eerste indruk telt’ en ‘kleding maakt de man’ zijn nou eenmaal waar. Met maatkleding kun je hier perfect op inspelen.

I AM LUIGI levert echt alles zoals pakken, jasjes, mantels, polo’s, chino’s, shirts en sjaals. Ze werken samen met de mooiste stoffenleveranciers uit Italië en Engeland, zoals Scabal, Holland & Sherry, Ermenegildo Zegna, Loro Piana. Vanaf 1 oktober worden ook schoenen aan het assortiment toegevoegd: ‘Goodyear welted’ en volledig met de hand gemaakt, je kan je model, leersoort, zool etc zelf uitzoeken.

Weet je, ik kan eigenlijk niet wachten totdat I AM LUIGI ook met maatkleding voor vrouwen gaat komen. Ze werken al samen met een van de stoffenleveranciers van Chanel – Holland & Sherry – en wie wil er nu niet zo’n mooi, tijdloos maatwerk jasje? Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat dat wel goed gaat komen 😉 Keep you posted!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *