I LOVE HEALTH

Ik maakte zo’n vier jaar geleden kennis met de leuke, enthousiaste Daisy (30) tijdens een evenement in Amsterdam. Daarna ben ik haar een beetje uit het oog verloren totdat we elkaar twee weken geleden tegen kwamen tijdens een, jawel, evenement in Amsterdam. Ik vond het zo leuk om te horen dat ze alles wat ze vier jaar geleden had bedacht gewoon waar heeft gemaakt. Dus hoogste tijd om bij te kletsen. Tijdens een ‘healthy’ brunch – lees bananen pancakes – bij Haver vertelt ze alles over haar I Love Health (maandelijks zo’n 350.000! bezoekers) en veel meer.

The story of
Vier jaar geleden is Daisy zich – vanwege een spastische darm – gaan verdiepen in gezonde voeding en sport. Ze raakte geïnspireerd toen ze een boek van Amber Albarda (health goeroe) las. Dit alles speelde zich af voor het tijdperk van Rens Kroes, hot yoga, de superfood-hype en de fitgirls. Via Salon B en een PR bureau kwam ze bij het Super Food Centre terecht, waar ze werken en bloggen nog beter kon combineren. Twee jaar geleden maakte ze haar eerste reis naar Thailand en Bali (3 maanden!) en werd meteen verliefd op dit mooie eiland. Daar vroeg de toen 28-jarige Daisy zich af, wat ze nu eigenlijk wilde, want de magische leeftijd van 30 kwam in zicht. Het antwoord was duidelijk, zich fulltime richten op haar droom & passie: I Love Health – health, sport, food & travel! Dus heel spannend haar baan opgezegd, met natuurlijk de vraag in haar achterhoofd of ze zich financieel kon redden.

Dezelfde week werd ze benaderd door uitgeverij Kosmos of ze geïnteresseerd was om het I Love Health boek uit te brengen. Ze heeft daarna 24/7 aan haar boek en blog gewerkt en is daarna 10 weken naar Bali vertrokken. In november werd het boek I Love Health gelanceerd en was een instant succes. Een heerlijk informatief boek, dat je hier kan bestellen.

Samen met haar vriend Roij – ze wonen in Amsterdam en Den Haag – van A Brend, stoere zilveren sieraden, gaat ze in ieder geval twee keer per jaar naar haar geliefde Bali. Tijdens ons gesprek kwam Daisy erachter dat ze in 2016 zelfs meer in het buitenland is geweest dan in Nederland. Met haar laptop kan ze natuurlijk overal ter wereld werken en inspiratie opdoen.

Retreats
In april 2016 was de eerste I Love Health retreat op Bali. Ze wilde graag haar liefde voor dit eiland met haar lezers delen: 7 dagen Fit, Food & Fun met lezeressen. Dit was zo’n groot succes dat dit jaar een Bali én Ibiza retreat op de planning staan. Heb je zin om mee te gaan? Lees er hier hier dan alles over!

Sport
Sport, geen excuses, ga gewoon. Doe wat je leuk vindt. En weet dat het niet normaal is om elke dag te sporten, zoals sommige fitgirls doen. Sport alleen elke dag als je het leuk vindt, maar denk niet dat het normaal is. Twee/drie keer per week is gezond en houd je zeker vol. Daisy houdt van yoga, maar gaat het liefst helemaal stuk tijdens een uur boxen of krachttraining 😉 Helaas heeft ze al een paar maanden last van een knieblessure (na een halve marathon) en moet het langzaam weer opbouwen. Ze mist het wel.

Voeding
Eet bewust vlees, zo min mogelijk toegevoegde suikers, zo ‘echt’ mogelijk en vers. Houd je aan de 80/20 regel. Eet 80% van de week gezond en ‘zondig’ 20%; eet en drink dan alles wat je wilt. Het heet niet voor niets ‘ge-zond’, dus GEZONDIGEN it is 😉 Uit eten gaan is een hobby van Daisy: ‘I love it’ ze is een echte Bourgondiër. Ze is geen hard core health freak, balans is veel belangrijker. Het leven moet niet saai zijn, wees blij dat je leeft!

Supplementen
Ze slikt vitamine C, L-lysine (om koortslipjes te voorkomen) en probiotica. Eet gezond en vers en vult dit eventueel aan met supplementen.

Beauty
Kies een goede kapper! Als je haar goed geknipt is, hoef je er verder niets mee, maar zit het altijd goed. Ze zweert bij Marriët Gakes, de allerbeste kleurspecialist van Nederland! Daisy is niet zo van de merken en beautyproducten. Maar deze drie beauties heeft ze altijd in haar tas: Bodyshop BB cream, Clinique waterproof mascara (sinds haar pr tijd) en Mac foundation. En het allerbelangrijkste bescherm je lichaam en gezicht met factor 50!

Daisy in 5 woorden
Gedreven, druk(temaker), eigenwijs, streber en lief.

Quote
Life’s better at the beach 😉

Toekomst
Het gaat zo lekker met het I Love Health en het boek dat ze sinds eind vorig jaar een freelance medewerkster aangenomen heeft. Dus voor het komende jaar I love Health nog verder laten groeien, de retreats uitbreiden, misschien een tweede boek én veel reizen!

I love it!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *