PRETTY HAPPY

Net toen ik aan het lezen was hoe Kate Hudson zich voorbereidt voor de rode loper van de Sag Awards afgelopen weekend (sport en een soup-cleanse!) viel het boek Pretty Happy van deze vrolijke lachebek – kan ook niet anders dan met zo’n moeder – op mijn deurmat. Ik dacht wéér zo’n knappe actrice die ook even een boek over hoe je ‘Happy’ moet zijn schrijft, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek in een ruk uit heb gelezen en ook nog netjes alle vragenlijstjes heb ingevuld. Dit logboek blijkt een echte aanrader van 255 bladzijden te zijn. En na het lezen heb je zin om  een wijntje met Kate in de zon te drinken en úrenlang over het leven te bomen 😉

In Pretty Happy deelt Kate (37) de vier belangrijkste lessen die haar gezond en gelukkig maken én houden. Deze ‘pilaren’: een intuïtieve relatie met je lichaam, goed eten, schud je lichaam wakker en mindfulness zijn onder andere geïnspireerd op de levenslessen van haar moeder en voorbeeld: Goldie Hawn. Kate heeft door schade en schande de behoeftes van haar lichaam leren kennen. Als ambitieuze actrice en moeder is zij meerdere malen tegen haar grenzen aangelopen. Tot ze op een bepaald moment inzag dat haar lichaam haar precies vertelde wat het nodig had. Zij hoefde alleen maar te luisteren.

Door haar intuïtieve relatie met haar lichaam kiest ze alleen een sport waar ze blij van wordt, voedt ze haar lichaam met producten waar zij zich goed bij voelt en houdt ze een dagboek bij waarin ze stilstaat bij haar gemoedstoestand. Ze heeft niet de waarheid in pacht, maar deelt haar levensvisie. Een boek dat je kan helpen jouw relatie met je lichaam te ontwikkelen. Want perfectie is voor amateurs en de weg naar geluk is geen programma van een aantal weken, maar het resultaat van een constante dialoog met je lichaam. You don’t have to be perfect, pretty happy is pretty good!

Naast een fijne lijst van alkalisch en zuur eten omvat Pretty Happy – uitgegeven door Spectrum en kost €19,99 – handige boodschappenlijstjes, recepten, welke dosha (ayurvedish lichaamstype) je bent  – het klopt echt! – sportinfo en de ‘wat vind je belangrijk in je leven, waar ben je dankbaar voor, Mindfulness en stresslichaamsprofiel’ vragenlijsten, moet je vooral luisteren naar je lichaam, genieten en tevreden zijn. Pretty Happy  is een levenslang proces om onszelf te ontdekken en om te gaan met het leven. Kate geeft een aantal handvaten zoals:

  • een ‘moodboard’ om aan te geven hoe mindfulness, voeding en beweging ons dagelijks beïnvloedt. Deze benadering bevrijdt ons van het gevoel dat als je een keertje fast food eet of een sportles overslaat. We hoeven alleen bij te houden hoe we ons dan voelen, eventuele aanpassingen maken en doorgaan!
  • Egoïstisch zijn? Misschien een beetje! Want als je je eigen behoeften en dromen niet voorop zet, zul je nooit slagen. Telkens eerst aan anderen denken voordat je aan jezelf denkt, levert alleen maar stress op. Dus maak prioriteit van je work-out, je 10 minuten meditatie of het bereiden van je maaltijd. Een sterkere ‘jij’ betekent dat je het leven beter aan kan.
  • Luister naar je lichaam en doe wat je energie geeft. De ene keer een yogales, een lekker stuk fietsen of een ass-kicking workout. Het moet leuk zijn ipv iets dat we moeten om af te vallen. Lekker veel naar buiten – is in LA iets warmer en zonniger dan hier, maar toch. Ja echt, het is gewoon het goede oude ‘keihard aan je lichaam werken’ – zelfs als je beroemd bent 😉
  • Body smart betekent dat we voldoende en de juiste voeding binnen krijgen, genoeg bewegen en rust nemen anders gaat ons lichaam signalen geven dat er iets niet goed is. Dus weer: luister naar je lichaam en handel ernaar.
  • ‘The more you love yourself, the better you will treat yourself’. Dus wees niet zo kritisch als je weer eens in de spiegel kijkt. Zelfacceptatie is het belangrijkste om gezond en fit te zijn.
  • Kate eet naar het principe dat echte producten voeden en geraffineerde producten niet. Hoe je dit merkt, werkt bij iedereen anders. Dus intuïtief eten en wéér ‘luisteren naar je lichaam’. Zowel bij je dieet en sport. Eigenlijk hetzelfde wat je doet als je beautyproducten kiest, je gebruikt alleen wat voor jou werkt.
  • Wellness is a journey, not a destination. Kate zweert bij meditatie. Mindfulness, de tijd nemen om je gedachten te schonen, positief denken en dankbaar zijn voor wat je hebt. Dit brengt kalmte en zo kunnen we stress en lastige dagen beter aan. Je hoeft ook echt niet elke dag te mediteren, gewoon wanneer je er behoefte aan hebt.

Geluk is niet iets wat kant-en-klaar is.
Het komt voort uit je eigen daden.
Dalai Lama

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *